aA
Prasidėjus braškių sezonui, gaudykite gardžias vasaros akimirkas.
© Shutterstock nuotr.

Šešiolikai porcijų jums reikės:

3 kiaušinių,
275 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
100 g miltų,
1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių,
50 g krakmolo,
100 g braškinio džemo,
20 g želatinos,
150 ml pieno,
1 žiupsnelis vanilės,
500 ml grietinėlės,
400 g grietininio jogurto,
450 g braškių.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Kiaušinius suplakite su 150 g cukraus ir vaniliniu cukrumi.

Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, persijokite į išplaktą kiaušinių masę.

Kepimo formos dugną sutepkite riebalais, iškrėskite į ją tešlą ir kepkite 20 minučių.

Atvėsusį biskvitą horizontaliai perpjaukite per pusę. Abi biskvito dalis sutepkite braškiniu džemu, uždėkite vieną ant kitos, padėkite ant padėklo ir uždėkite aplinkui bortelius formai palaikyti.

Užmerkite 16 g želatinos. Pieną pakaitinkite su 75 g cukraus ir vanile, jame ištirpinkite nuspaustą želatiną. Kai masė pradės stingti, išplakite grietinėlę ir kartu su jogurtu sudėkite į žele. Išmaišykite.

Kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite jį ant biskvito roželių pavidalu. Padėkite tortą nakčiai į šaldytuvą.

Likusią želatiną užmerkite. Braškes nuplaukite ir nuvalykite. 150 g uogų smulkiai supjaustykite. Likusias braškes sumaišykite su 50 g cukraus ir pakaitinkite. Želatiną nuspauskite ir ištirpinkite šiltoje tyrelėje. Suberkite braškių gabaliukus. Žele atsargiai užpilkite ant kremo ir padėkite tortą į šaldytuvą.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Karbauskis dėl prezidento rinkimų turi ir abejonių: jei taip, tai turėsime problemą (704)

„Kandidatas, kurį mes patvirtinsime savo suvažiavime, taps Lietuvos Respublikos prezidentu“, -...

Linkevičius apie krizę Britanijoje: vyksta iškilmingas viešas šalies niokojimas (170)

„Kad ir kaip baigtųsi Brexitas , Europa jau bus kitokia – ji sukrėsta“, – taip dabartinės...

Orai: permainos nesibaigia

Šiandien, ketvirtadienį, Lietuvos orus lems aktyvus Atlanto ciklonas. Naktį praslinkęs šiltasis...

Theresa May atlaikė nepasitikėjimo balsavimą, tačiau parlamentas toliau aklavietėje atnaujinta 21.18 (125)

Didžiosios Britanijos parlamentas trečiadienio vakarą po ilgų debatų balsavo dėl pasitikėjimo...

Giedraitį nustebino ir sirgaliai, ir naujas treneris: buvo keista, kad ant manęs nerėkia (7)

Rokui Giedraičiui buvo sunku įsivažiuoti, bet kai įkrito keistas tritaškis „nuo lentos“,...

Nuo tuberkuliozės niekas neapsaugotas: lėtai progresuojančia ir labai pavojinga liga galima užsikrėsti bet kur simptomai (41)

„Niekas nepasaugotas nuo tuberkuliozės. Kiekvienas kvėpuojantis gali ja užsikrėsti, – sako...

Vėl gedimą patyręs Juknevičius: šiandien dirbome mechanikais – apmaudu (9)

Antanui Juknevičiui ir Dariui Vaičiuliui, „Craft bearings“ ekipažui, 9-asis Dakaro greičio...

Devintą dieną Dakare finišą pasiekė visi lietuviai: vieni skrido, kiti – klimpo ir gedo atnaujinta 20.41 val. (431)

Dakaro ralyje – 9-oji diena ir finišas, rodos, ranka pasiekiamas. Tačiau lenktynių organizatoriai...

Per pratęsimą palūžęs „Rytas“ nusileido ALBA komandai su puikiu Giedraičiu (160)

Vilniaus „Ryto“ (1/2) komanda Europos taurės „Top-16“ etape patyrė antrąjį pralaimėjimą...

Trečiojoje „Eurovizijos“ atrankoje – netikėtas „120“ sprendimas ir nauji komisijos favoritai (29)

Trečiadienio vakarą LRT Didžiojoje studijoje buvo filmuojama nauja nacionalinės...