aA
Prasidėjus braškių sezonui, gaudykite gardžias vasaros akimirkas.
© Shutterstock nuotr.

Šešiolikai porcijų jums reikės:

3 kiaušinių,
275 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
100 g miltų,
1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių,
50 g krakmolo,
100 g braškinio džemo,
20 g želatinos,
150 ml pieno,
1 žiupsnelis vanilės,
500 ml grietinėlės,
400 g grietininio jogurto,
450 g braškių.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Kiaušinius suplakite su 150 g cukraus ir vaniliniu cukrumi.

Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, persijokite į išplaktą kiaušinių masę.

Kepimo formos dugną sutepkite riebalais, iškrėskite į ją tešlą ir kepkite 20 minučių.

Atvėsusį biskvitą horizontaliai perpjaukite per pusę. Abi biskvito dalis sutepkite braškiniu džemu, uždėkite vieną ant kitos, padėkite ant padėklo ir uždėkite aplinkui bortelius formai palaikyti.

Užmerkite 16 g želatinos. Pieną pakaitinkite su 75 g cukraus ir vanile, jame ištirpinkite nuspaustą želatiną. Kai masė pradės stingti, išplakite grietinėlę ir kartu su jogurtu sudėkite į žele. Išmaišykite.

Kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite jį ant biskvito roželių pavidalu. Padėkite tortą nakčiai į šaldytuvą.

Likusią želatiną užmerkite. Braškes nuplaukite ir nuvalykite. 150 g uogų smulkiai supjaustykite. Likusias braškes sumaišykite su 50 g cukraus ir pakaitinkite. Želatiną nuspauskite ir ištirpinkite šiltoje tyrelėje. Suberkite braškių gabaliukus. Žele atsargiai užpilkite ant kremo ir padėkite tortą į šaldytuvą.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Pirmasis kardinolas iš Lietuvos: vos 27 metų sulaukęs įtakingo LDK eretiko sūnus (18)

Katalikiška Lietuva skaičiuoja jau daugiau nei 630 metų istoriją. Iki šiol vieną...

Paskelbtos „iPhone Xs“ kainos lietuviams: nepakaks net dviejų vidutinių atlyginimų (107)

„Telia“ šiandien pradeda naujųjų „Apple“ flagmanų „ iPhone Xs “ ir „ iPhone Xs Max...

Orai: karštis neatslūgs (10)

Aukšta šiluma dar laikysis ir penktadienį, tik nuo šeštadienio į Lietuvą ateis tikrai...

Buvęs Estijos premjeras: apie savo šalį, kaip ir apie šeimą, blogai nekalbame (89)

Estiją krečia vienas didžiausių Europos istorijoje pinigų plovimo skandalų. Kaip galėjo Putino...

Sostinėje atsidarė restoranas, kuris įkandamas ne kiekvienam: šampanas čia kainuoja net 1490 eurų (467)

Vilniuje duris atvėrė naujas restoranas „Nineteen18”, kurio pavadinimas skirtas paminėti...

Skandalingas žvaigždės dūris „Vilkams“ į nugarą – šansas Valančiūnui tapti NBA čempionu? (36)

Didžiausias Minesotos „Timberwolves“ klubo sirgalių košmaras tapo realybe. Prieš kiek daugiau...

Gydytoja: mitas, kad yra žmonių, kurie negali numesti svorio (59)

Gyvename keistų paradoksų laikais: kone visi užsikrėtę svorio metimo virusu, bet medikai...

Airijoje tautietės emigrantės nužudymu įtariamas vyras – lietuvis (43)

Ketvirtadienio rytą Dandolko apygardos teisme pasirodė žmogus, kaltinamas Ingridos Maciokaitės...

Sunkią traumą patyręs „Žalgirio“ talentas susitarė su universitetu, kurio garbę gynė Sabonis (3)

Kauno „Žalgirio“ komandos talentas Martynas Arlauskas žengs Domanto Sabonio pėdomis. JAV...

Popiežius kreipėsi į Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmones: norėčiau visus apkabinti (187)

Iki Šventojo Tėvo vizito likus porai dienų, popiežius Pranciškus vaizdo įraše kreipėsi į...