aA
Prie arbatos ar kavos puodelio puikiai tiks trapūs sausainiai.
© Shutterstock nuotr.

Tešlai reikės:

175 g cukraus pudros,

60 g kakavos miltelių,

315 g miltų,

25 g kukurūzų arba ryžių miltų,

0,5 arbatinio šaukštelio druskos,

340 g kambario temperatūros sviesto,

1 pakelio vanilinio cukraus,

1 valgomojo šaukšto tirpios kavos.

Papuošimui:

Smulkaus balto cukraus arba 75 g baltojo šokolado.

Įkaitinkite orkaitę iki 165˚ C. Ištepkite sviestu kepimo skardą. Išklokite ją pergamentiniu popieriumi.

Į nedidelį indą persijokite cukraus pudrą ir kakavos miltelius, sumaišykite. Į kitą nedidelį dubenį persijokite miltus, kukurūzų ar ryžių miltus bei druską, viską sumaišykite.

Atskirame inde platuvu iki purumo išplakite sviestą (apie 1 min.). Suberkite cukraus pudrą ir kakavos miltelius ir dar plakite apie 2 min., kol masė bus vientisa. Supilkite vanilinį cukrų ir tirpią kavą, dar kartą gerai išplakite. Galiausiai supilkite miltų mišinį ir minkykite, kol gausis vientisa tešla.

Išklokite tešla paruoštą skardą ir pirštų galiukais arba šaukštu ją išlyginkite taip, kad gautųsi tolygus sluoksnis. Tada aštriu peiliu viršutinį tešlos sluoksnį supjaustykite maždaug 7 cm ilgio ir 2,5 cm pločio gabalėliais. Šakute ar dantų krapštukais subadykite visą tešlą.

Pašaukite į įkaitintos orkaitės vidurį ir kepkite 12-15 minučių, kol paviršius apdžius, o įsmeigus dantų krapštuką ir jį ištraukus ant jo neliks tešlos. Išimkite skardą iš orkaitės, iškart apibarstykite cukrumi arba apšlakstykite ištirpintu baltuoju šokoladu. Kol kepinys dar visai neatvėso, dar kartą supjaustykite jį į atskirus sausainius. Kai jie visiškai atauš, galite išimti iš skardos.

Iš viso išeina apie 50 sausainių.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Juozaičio pranašystė: jei taip toliau, po 20 m. nebebus lietuvių kalbos ir tautos (1467)

„Niekada taip nebuvo, kad lietuvis taip ėstų lietuvį. Po bet kurio straipsnio tokių keiksmų...

Su Nekrošiumi dirbusios aktorės vos tramdo ašaras: taip netikėta, taip staiga (37)

Antradienio rytą Lietuvą žaibiškai apskriejo liūdna žinia – mirė garsus teatro režisierius...

Orai: laikysis lengvas šaltukas

Lapkritis persirita į paskutinį dešimtadienį ir, panašu, artėja prie jam būdingų orų.

Andrius Užkalnis: mano šuo maitinasi geriau negu visa tavo šeima (486)

Lietuviai, nacionalinio maisto gadintojai. Ar pastebėjote, kad lietuviai blogiausiai elgiasi su tuo...

Markauskas pardavė jį iš posto išvertusį ūkį: politika privertė daryti greitus sprendimus (25)

Per patį skandalo dėl neteisėtai ariamos žemės įkarštį tuometinis žemės ūkio ministras...

Tenerifėje atostogavęs lietuvis apie salai smogusią stichiją: sakė, kad tai – anomalija (32)

„Tai ne eilinis įvykis, nes anomalija ne bet ką vadina“, – taip savaitgalį šėlusią...

DELFI autoriai pagerbti Titanų statulėlėmis (26)

Antradienio vakarą į iškilmingą vakarą MO muziejuje rinkosi DELFI autoriai ir bičiuliai. Čia...

Antrame kėlinyje įvarčiais prapliupę serbai sutriuškino Lietuvos rinktinę (207)

Lietuvos futbolo rinktinė sužaidė geriausią pirmą kėlinį UEFA Tautų lygoje, tačiau antrajame...

Neuromokslininkas Bredesenas: norite nesusirgti Alzheimeriu – venkite pagrindinių ligos sukėlėjų (29)

„Holistic Primary Care“ redaktorius Erikas Goldmanas kalbasi su dr. Dale’u Bredesenu –...

„Žalgirį“ CSKA pasitiko netikėtai vėsiai, bet su komplimentais specialiai Krepšinis.lt iš Maskvos (3)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienio vakarą surengė pirmąją treniruotę Maskvoje prieš...