Šis receptas atsiųstas konkursui „Skanėstas mano Valentinui“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
© Recepto autorė

Ingredientai (3 asm.):

Biskvitas:

200 g saldaus kondensuoto pieno
200 g natūralaus jogurto (naudojau „Dobilas“)
1 stiklinė (250 ml) miltų (naudojau speltos)
1/4 a.š. kepimo miltelių
1,5 v.š. cukraus pudros
1/2 a.š. sodos
1 a.š. citrinos sulčių
1,5 v.š. aliejaus
1/2 a.š. vanilės ekstrakto (geriau būtų migdolų, bet neturėjau)

Kremas:

250 g maskarponė
250 ml grietinėlės (naudojau 36 proc.)
3 v.š. cukraus pudros

200 ml stirpios juodos kavos (jei negeriate kavos, galite naudoti pakaitalą)
Kakava papuošimui

Paruošimas:

1. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir cukraus pudra.

2. Į dubenį pilame jogurtą, kondensuotą pieną ir gerai išplakame.

3. Miltus beriame į jogurto-pieno masę ir permaišome (jei plakate mikseriu, maišykite mažiausiu greičiu).

4. Sodą nugesiname citrinos sultimis (mišinys turi suputoti), pilame į tešlą ir atsargiai permaišome.

5. Į tešlą pilame aliejų ir permaišome dar kartą.

6. Tešlą pilame į kepimo formą (pas mane 31*21) išklota kepimo popieriumi, išlyginame ir kepame iki 165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

7. Kol biskvitas kepa, paruošiame kavą (man padėjo kavos aparatas).

8. Ištraukiame biskvitą iš kepimo formos ir atvėsiname.

9. Kol vėsta biskvitas, paruošiame kremą.

10. Išplakame grietinėlę su maskarpone iki standžios masės.

11. Surenkame desertą: iš biskvito išpjauname bokalo dydžio apskritimus. Pamerkiame juos į kavą. Dedame ant bokalo dugno, ant viršaus kremą ir pakartojame dar kartą (biskvitas, kremas).

Apibarstome kakava ir desertą pastatome į šaldytuvą mažiausiai 2 val.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Iš dingusio baikerio istorijos jau pelnosi sukčiai: skelbia kraupią žinią (79)

Praėjusią savaitę dingusio baikerio Aivaro Kilkaus paieškos ant kojų sukėlė ne tik miškus...

Kremliaus ruporas bando pasinaudoti ir J. Statkevičiumi: paskelbė skandalingą interviu (163)

Kremliaus ruporas „Sputnik Litva“ ėmėsi ir garsaus Lietuvos dizainerio Juozo Statkevičiaus....

Aplankė Vilniaus svečių namus: kaip atrodo nakvynė už 5 eurus? (1)

Svečių namai – tai nebrangus bendrabučio tipo viešbutis, kuriame svečiai dalinasi bendrais...

Lietuvos gyvenvietė, kur kainos prasideda nuo 3 milijonų (101)

Nekilnojamojo turto ekspertai neabejoja – nuo šiol pačia prabangiausia gyvenviete gali būti...

3 sritys, kuriose dažniausiai nusukami mokesčiai (92)

Valstybės institucijos daugmaž žino, kuriose srityse ir kiek pinigų galimai slepiasi šešėlyje....

Po skandalingo J. Statkevičiaus interviu Kremliaus žiniasklaidai – A. Tapino kirtis: Juozai, tu esi skuduras (62)

Pirmadienio popietę Kremliaus portale „ Sputnik “ pasirodė skandalingas Juozo Statkevičiaus...

Galimi pretendentai į D. Grybauskaitės vietą pradėjo kalbėti netikėtus dalykus (598)

Galimi kandidatai prezidento rinkimuose pradėjo kalbėti apie socialinę atskirtį ir regionų...

Lietuvos krepšinio deimantą šlifuojanti „Barcelona“ ragina jį pakeisti įpročius aikštėje specialiai Krepšinis.lt iš Barselonos (7)

Droviu vaikinu už aikštės ribų Barselonoje laikomas Arnas Velička visiškai pasikeičia...

Sugalvojo, kaip ištraukti žmones iš šešėlio: taip pasielgė pirmą kartą (43)

Panevėžio rajono savivaldybės taryba, norėdama paskatinti gyventojų užimtumą nustatė, kad...

Rudens makiažo tendencijos: kas idealiai tinka veidui, akims ir lūpoms?

Atrodo, kad net ir makiažas prisitaiko prie gamtos. Kuomet karaliauja žemės spalvos gamtoje, o...