Patyrę virėjai žino, kad prie mėsos patiekus netinkamą garnyrą galima sugadinti viso patiekalo skonį, tuo tarpu išmaniai parinktas jis puikiai pabrėš mėsos skonį.
© Corbis/Scanpix

Aviena: ryžiai, baklažanai, svogūnai

Avienos skonis dažnai apibūdinamas kaip agresyvus, todėl ir garnyras prie jos turėtų būti toks pat. Švelnūs garuose virti brokoliai arba grikiai su tokia užduotimi nesusidoros. Bulvės tiks, tik jas reikės gardinti svogūnais ir česnaku. Morkos tiks su paprastuoju raugerškiu. O geriausiai tiks daržovės, kurias naudoja kaukaziečiai - baklažanai, pomidorai ir paprika. Daržoves pakepinkite arba tiesiog pagardinkite česnaku arba svogūnu.

Beje, prie avienos ne tik garnyras, bet ir gėrimai tinka šilti. Mat lajus sustingsta jau 40 laipsnių temperatūroje. Jeigu avieną valgysite atšalusią ir dar užsigersite šaltu kokteiliu, taukai sustings skrandyje, dėl ko gali kilti rimtų sveikatos problemų.

Pagaminkite prie avienos baklažanų garnyrą. Supjaustykite jaunus baklažanus juostelėmis ir pakepinkite iš vienos pusės. Sudėkite ant paskrudusios pusės pomidoro skiltelę uždėkite truputį česnako ir padarykite suktinuką. Jį dar kartą apkepkite.Vienai porcijai avienos reikės 3-4 tokių suktinukų.

Kiauliena: kopūstai, bulvės

Skirtingai nei aviena, kiauliena yra palyginus neutralaus skonio, todėl prie jos geriausiai tinka saldžiarūgštis garnyras. Ne veltui Vokietijoje ir Čekijoje prie keptos kiaulienos patiekia raugintų kopūstų, o Kinijoje - aštrų vaisių ir daržovių garnyrą.

Kadangi kiauliena laikoma viena paprasčiausių mėsų, prie jos tinka ryžiai arba grikiai su morkomis ir svogūnais, troškintos daržovės ir įvairiai paruoštos bulvės.

Norėdami paįvairinti tradicinę bulvių košę, galite ją pagardinti keptais grybais arba svogūnais, užkeptais česnakais. Ispanijoje, pavyzdžiui, ypač mėgstama bulvių košė su grūstais svogūnų laiškais.

Išvirkite neluptas bulves. Jas perpjaukite pusiau ir išskobkite, palikdami kuo mažesnį bulvės sluoksnį. Iš išskobtų bulvių padarykite tyrę, kurią pagardinkite petražolėmis, krapais, sūriu ir kiaušiniu. Taip pagamintas bulves dar šiek tiek pakepinkite orkaitėje.

Jautiena: šparagai, morkos, grybai

Jautiena mėsos pasaulyje dažnai vadinama “Rolls-Royce”, todėl ir garnyras prie jos tinka tik aukščiausios rūšies - jokių aštrių skonių, agresyvių aromatų ar rūgštumo.

Jeigu gaminate bulvių piurė, nedėkite prieskonių - tiks tik grietinėlė, šiek tiek mėlynojo sūrios.

Prie kepsnio idealiai tinka šparagai ir špinatai, kuriuos galima šiek tiek apvirti, o po to patroškinti grietinėlėje iki kremo konsistencijos.

Garnyro ir patiekalo temperatūra turi būti vienoda - karštas patiekalas (kepsnys, žuvis), karštas garnyras, šaltas patiekalas, šaltas ir garnyras. Priešingu atveju, kai garnyro ir patiekalo temperatūros skirtingos, šaltojo garnyro sultys patiekalą gali atšaldyti ir jis taps ne toks skanus.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

„MG Baltic“ byla. Apie blogus žurnalistus, „lepšę iš tarnybos“ ir prarastus milijonus (31)

Ambicingi planai vaizdingoje sostinės vietoje statyti daugiabučius namus ir iš to uždirbti...

Vaikų globėjo kaukė slėpė siaubingą potraukį: ragina atsipeikėti visus (60)

Žinomo klaipėdiečio, įtariamo vaikų tvirkinimu, sulaikymas apnuogino opią problemą: Lietuvoje...

Automobilių priežiūra: yra viena išimtis iš taisyklės (14)

Visų automobilių gamintojai nustato intervalus, kas kiek laiko ar kiek kilometrų nuvažiavus reikia...

„MG Baltic“ kreipėsi į teismą dėl Bako paskleistų ir „neatitinkančių tikrovės“ teiginių (23)

Koncernas „ MG Baltic “ antradienį kreipėsi į teismą, prašydamas pripažinti Seimo...

JAV pasitraukė iš JT Žmogaus teisių tarybos papildyta 08.30 (79)

JAV traukiasi iš Jungtinių Tautų Žmogaus teisių tarybos, antradienį vakare pareiškė...

„Mano eksperimentas“ – išbandė 300 skirtingų pomidorų rūšių, kaip pasirinkti (4)

Vilniuje gyvenančiai Svetlanai pomidorų auginimas – neatsiejama gyvenimo dalis. 250 skirtingų...

Tobuliausias gyvūnas: ištvėrė ne vieną masinį išnykimą ir neabejotinai pragyvens žmoniją (23)

Tvirčiausias pasaulio gyvūnas nėra koks dramblys ar raganosis. Tai – pusės milimetro dydžio...

Egidijus Dragūnas apie santykius su modeliu Kotryna Kozlovaite: mes tikrai susituoksime (44)

Praėjusią savaitę DELFI redakcijoje viešėjęs grupės „Sel“ lyderis Egidijus Dragūnas...

Rusijos rinktinės stratego mintys apie čempionų titulą ir sirgalių šėlsmas Maskvos centre (73)

Futbolo spektaklis ir šventė tęsiasi – po Rusijos rinktinės pergalės prieš Egiptą antradienį...

Kas nutiktų, įpylus stiklinę acto į kriauklę, arba – beribės pigios priemonės galimybės (31)

Buityje dažni nedideli nemalonumai, kuriuos norisi greičiau pašalinti. Užsikimšo kriauklė,...