aA
Neseniai grįžau iš Atėnų, kur kasdien mėgavausi nuostabiu graikišku maistu. Vienas iš patiekalų, kurį valgiau kasdien – graikiškos salotos, o jos ten kiek kitokios nei aš gamindavau prieš tai.
© DELFI / Lina Mustafinaitė

Reikės:

pomidorų
agurkų
žaliųjų paprikų
radonojo svogūno
juodųjų alyvuogių su kauliukais
fetos sūrio
alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Stambiais gabalais supjaustome pomidorus, nulupame agurką ir supjaustome, šiaudeliais supjaustome žaliąją papriką, svogūną. Viską sudedame į dubenį, įberiame kelias alyvuoges.

Graikai nepjausto fetos sūrio gabaliukais, kaip kad darydavau aš ar matydavau paruoštas salotas kavinėse Lietuvoje. Ant stambiai pjaustytų daržovių kaugės jie deda visą fetos sūrio gabalą, užpila alyvuogių aliejumi ir pabarsto prieskonių (raudonėlių, bazilikų, petražolių ir čiobrelių). Jei mėgstate, galite įdėti ir kaparėlių.

Viskas paprasta, bet labai skanu ir sveika.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Privertė pasijusti tikru narkobaronu: pareigūnai kratos metu sandėlyje rado šešias tonas kanapių (39)

Pluoštinių kanapių ūkį įkūręs vyras nesitikėjo, kad siųsdamas mėginį galimai būsimiems...

Linas Kojala. Sudie, Amerika? Sugrįžimas namo (I dalis) (74)

Garsiajam Don Kichotui, susiruošusiam į žygį, netrūko užsidegimo. Migelio de Servanteso...

Įvykiai, pakeitę pasaulį: SSRS griūtis. Laukiniai, laukiniai rytai ir lūžio taškas, po kurio Rusijai nebebuvo kelio atgal (0)

Krentanti, besiblaškanti ir beviltiškai pasimetusi. Tokios būklės Rusija pasitiko paskutinį...

Šis gegužės mėnuo įeis į istoriją: po sumuštų temperatūros rekordų – radikalūs pokyčiai (21)

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Izolda Marcinonienė sako, kad ši gegužė įeis į...

Skandalingasis „Flying Saucer Gang“ lyderis – apie nežinomą praeitį: darbas restorane ir tikroji pažinties su Karolina istorija (22)

„Tiesiog buvome bičai , kurie norėjo studijoje eksperimentuoti. Turėjome kompiuterį, mikrofoną...

Naktinis reidas Vilniuje: dėl pirkinio internetu abiturientas pateko į nepavydėtiną situaciją (190)

Triukšmingai mokyklos baigimą šventę abiturientai neprasprūdo po reidą sostinėje surengusių...

Kauniečiai jau neįsivaizduoja savo gyvenimo be šio statinio: vadina patraukliausia susibūrimų vieta (34)

Prieš aštuonerius metus, kai Kauno „Žalgirio arena“ atvėrė duris, buvo abejojančių jos...

Pasiūlė, kaip turėtų būti skaičiuojami NT mokesčiai: manau, valstybės biudžetas padidėtų (56)

Dabar tokia padėtis, kai net ir aukštus postus užimantiems žmonėms sudaromos sąlygos būti...

Po skaudžios vyro netekties pradėjo dirbti bokštiniame krane: ne aukso kalnai, bet vis tiek geriau

Kiekvieną darbo rytą moteris kopetėlėmis kyla į 30 m aukštį. Ne tam, kad nuolat gėrėtųsi...

Geltonuoja svogūnų ir česnakų laiškai – ko griebtis (2)

Svogūno ir česnako laiškai pavasarį dažnai geltonuoja. Įveikti šią problemą įmanoma, jeigu...