Mitybos specialistų teigimu, šie kokteiliai ne tik aprūpina organizmą būtinais vitaminais bei mineralinėmis medžiagomis, bet ir turi daug ląstelienos. Ji skatina žarnyno veiklą, padeda jam apsivalyti nuo toksinų. Be to, kokteiliai yra lengvai virškinami, neapkrauna organizmo ir iš karto suteikia energijos. Dėl šios priežasties juos galima gerti bet kuriuo metu – žvaliems pusryčiams, lengviems pavakariams ar vietoj sočios vakarienės.

Ne naujiena, kad didžioji dalis kokteilių gaminami iš vaisių ir uogų. Tačiau dažnas susiraukia, kai išgirsta apie daržovių kokteilius. Toks išankstinis nusistatymas yra klaidingas, kadangi daržovių gėrimai gali būti tokie pat skanūs – juos galima pasaldinti kokosų aliejumi, įberti riešutų, įpjaustyti vaisių.

Į vaisių kokteilius rekomenduojama įdėti žalių priedų ­– špinatų, brokolių, kopūstų, prieskoninių lapelių. Taip ne tik praturtinsite savo racioną žalumynais, bet ir suvartosite mažiau cukraus. Be to, jie patiks mažiesiems šeimos nariams, kurie dažniau renkasi saldumynus nei daržoves.

„Vaisių ir daržovių kokteilių variantų yra tiek daug, kad jie tikrai neatsibos. Parduotuvių lentynose atsirandant vis didesniam šviežių vaisių ir daržovių pasirinkimui, tikrai nesudėtinga sugalvoti įvairių receptų, tinkamų įvairiam paros laikui. Svarbiausia – nebijokite eksperimentuoti“, – pataria „Maxima“ vyriausiasis technologas Linas Meškelis.

Gastronominiam įkvėpimui jis siūlo tris paprastus kokteilių receptus. Ragaukite ir improvizuokite!

Daržovių kokteilis su pomidorų sultimis ir brokoliais

Reikės:

800 ml pomidorų sulčių
1 galvutės šviežių brokolių
Žiupsnelio druskos (pagal skonį)
Žiupsnelio pipirų (pagal skonį)
2 skiltelių česnako


Paruošimas:

Šviežius brokolius nuplaukite, išpjaustykite žiedynais. Paruoštus brokolius sudėkite į smulkintuvą, įberkite česnakų skiltelių, supilkite pomidorų sultis ir viską susmulkinkite. Pagal skonį pagardinkite prieskoniais, viską sumaišykite, kad ištirptų druska ir vienodai pasiskirstytų pipirai. Gautą kokteilį atšaldykite. 

Jogurtinis šaltalankių kokteilis su persikais ir apelsinų sultimis

Reikės:
0,5 l natūralaus jogurto
2 a. š. cukraus pudros
200 ml šaltalankių sulčių
200 ml apelsinų sulčių
200 g konservuotų persikų

Paruošimas:
Konservuotus persikus sudėkite į smulkintuvą, supilkite šaltalankių, apelsinų sultis, jogurto. Pagal skonį įdėkite cukraus pudros ir viską susmulkinkite iki vientisos masės.


Pomidorų sulčių kokteilis su smulkintais pomidorais


Reikės:

500 ml pomidorų sulčių
5 vnt. šviežių pomidorų
Žiupsnelio druskos (pagal skonį)
Žiupsnelio juodųjų pipirų (pagal skonį)
Skiltelės šviežių česnakų

Paruošimas: 

Parinkite labiau sunokusius šviežius pomidorus ir juos nuplaukite. Skustuku nuvalykite odelę, pašalinkite vaiskočio kietąją dalį. Nuluptus pomidorus dėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki smulkių gabalėlių, kartu su luptais česnakais. Pagal skonį įberkite prieskonių, įpilkite pomidorų sulčių, viską dar kartą gerai sumaišykite, kad ištirptų druska ir vienodai pasiskirstytų pipirai. Gautą kokteilį atšaldykite.
Skanaus ir geros sveikatos!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)