aA
Darže karaliaujant moliūgams, patiekalai iš šių daržovių vis dažniau gula ant gyventojų stalo. Moliūgai pelnytai laikomi viena iš vertingiausių daržovių, nes nepriklausomai nuo gaminimo būdo, jie nepraranda organizmui itin naudingų maistingųjų medžiagų. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen, šį kartą siūlo išbandyti 3 ypatingai gardžius patiekalus, kurie nustebins net šios daržovės dar nespėjusius pamėgti namų kulinarus.
Tiesiog nuodėmingai skanu: 3 receptai su moliūgais
© Shutterstock nuotr.

Gardi moliūgų sriuba su pelėsiniu sūriu

Tiesiog nuodėmingai skanu: 3 receptai su moliūgais
© Shutterstock nuotr.

Atėjus moliūgų sezonui, bene pagrindinis ir dažniausiai gaminamas patiekalas iš šios daržovės – moliūgų sriuba. Nors variacijų, kaip pasigaminti šią sriubą yra tikrai daug, o tradiciškai į šią sriubą įeina grietinėlė, IKI kulinarė siūlo išbandyti šiek tiek liesesnę moliūgų sriubą su sultiniu, kurią vainikuoja pelėsinis sūris ir moliūgų sėklos.

„Nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite 800 g moliūgo. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C temperatūros ir kepimo popieriumi išklotoje skardoje, moliūgo gabaliukus pakepkite apie 20 minučių. Kol kepa moliūgas, dideliame puode ištirpdykite 2 gabaliukus sviesto ir suberkite kubeliais supjaustytą žalią bulvę bei svogūną – pakepkite, kol daržovės suminkštės. Į puodą supilkite 2 l vištienos sultinio, suberkite iškepusius moliūgus ir pabarstę druska bei pipirais, virkite ant mažos ugnies dar apie 20 minučių. Išvirusią sriubą sutrinkite trintuvu ir prieš patiekiant apibarstykite pelėsiniu sūriu bei moliūgų sėklomis“, – pataria A. Rasmussen.

Sveikas moliūgų troškinys su avinžirniais

Tiesiog nuodėmingai skanu: 3 receptai su moliūgais
© Shutterstock nuotr.

Greitai ir lengvai, vos iš kelių ingredientų paruošiamas moliūgų ir avinžirnių troškinys ypač patiks propaguojantiems sveiką gyvenseną. Kaip pasakoja A. Rasmussen, troškinį galima patiekti tiek kaip pagrindinį patiekalą, tiek derinti jį prie įvairiausių kruopų, nesaldžių blynelių ar omleto.

„Nulupkite ir orkaitėje pakepkite apie 600 g kubeliais pjaustyto moliūgo. Kol moliūgas iškeps, didelėje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepkite 3 smulkiai supjaustytas skilteles česnako bei 1 raudonąjį svogūną. Į keptuvę įdėkite 2 didelius šaukštus pomidorų pastos, įpilkite apie 200 ml daržovių sultinio, suberkite apkeptą moliūgą, 400 g avinžirnių bei pabarstykite daržoves druska ir kitais mėgstamais prieskoniais. Troškinį ant mažos ugnies reikėtų virti dar apie 20 minučių“, – pasakoja maisto ekspertė.

Saldi moliūgų nuodėmė

Tiesiog nuodėmingai skanu: 3 receptai su moliūgais
© Shutterstock nuotr.

Jau įprasta iš moliūgų gaminti pyragą ar keksiukus, tačiau ieškantiems ko nors naujo, patariame išbandyti moliūgų pudingą, kurį, kaip tikina kulinarė, galima pagardinti ir kitais jūsų mėgstamais vaisiais ar daržovėmis.

„Nulupkite ir smulkiai supjaustykite 500 g moliūgo. Suberkite moliūgo gabaliukus į didelį puodą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Virkite moliūgus ant nedidelės ugnies, kol suminkštės ir pradės težti. Išvirtus moliūgus sutrinkite iki vientisos masės, tuomet į puodą prie moliūgų masės supilkite 200 ml grietinėlės bei 200 ml natūralaus jogurto, įberkite 5 didelius šaukštus vanilinio cukraus. Nuolat maišydami virkite apie 15 minučių, o prieš patiekiant pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu“, – sako kulinarė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(5 žmonės įvertino)
4.2000

Top naujienos

Po Ispanijos mokslininkų atradimo COVID-19 pandemijos istoriją teks perrašyti iš naujo? (34)

Jeigu pasitvirtins tai, ką dar nerecenzuotame straipsnyje neseniai aprašė ispanų gydytojai,...

Automobilių mokestis gali įnešti pokyčių: perspėja dėl apgavysčių, dalies žmonių laukia du keliai (30)

Lietuvoje nuo liepos 1 dienos pradėjo galioti automobilių registracijos mokestis – jį reikės...

Šventinę dieną verta pasiimti skėtį (1)

Sekmadienio dieną lietaus bus mažiau, lis tik trumpai, didžiausia tikimybė prognozuojama...

Pasiturinčios vilnietės pažintis su užsieniečiu baigėsi skaudžia tragedija: prieš mirtį patyrė ypatingas kančias (229)

Vilniuje įsikūrusiai apartamentų nuomos bendrovei ir paplūdimio sporto šakų centrui vadovavusios...

Sirijos diktatoriaus šeimoje prasidėjo karas (105)

XX a. trečiajame dešimtmetyje Ali Sulaymanas al Wahhishas gavo pravardę Al Assadas, arba Liūtas,...

Netoli Vilniaus – laimės terapija tarp gyvūnų: vykdami čia nedarykite vienos klaidos (18)

Dubingių žirgyno pristatinėti tikrai nereikia – visi jį žino, tik ne visi yra buvę. Klausiu...

Šašlykai – baisi nuodėmė sveikatai? Jei atsiminsite kelias taisykles, galėsite valgyti be sąžinės graužaties (98)

Šašlykai – daugumos lietuvių labai mėgstamas, vasariškas ir... kartais netgi pavojingas...

Svarbesnis nei bet kada: nukraujavusių „Pacers“ viltys – į galingą Sabonio žaidimą (16)

Dvidešimt dviem NBA klubam ruošiantis artėjančiam 2019-20 metų sezono pratęsimui viena iš...

Komišką įvartį įmušęs „Bayern“ iškovojo ir Vokietijos taurę

Miuncheno „Bayern“ futbolininkai šeštadienio vakarą Berlyno Olimpiniam stadione iškovojo...

Grybavimo sezonas – kas jau dygsta ir kiek per valandą gali uždirbti patyręs grybautojas kokie miškai grybingesni – Lietuvos ar Lenkijos (53)

Apie grybavimo sezoną kalbamės su Valdu Kaubre, Valstybinės miškų urėdijos vadovu, gamtininku...

|Maža didelių žinių kaina