aA
Minkštos vištienos be odelės gabaliukai marinuojami kario prieskonių ir kokoso pieno mišinyje. Kepsneliai kepami ant bambukinių (arba paprastų medinių) iešmelių. Tobulai prie šio patiekalo tinka marinuoti agurkėliai.
© Shutterstock nuotr.

Porcijos: 4.
Paruošimo laikas: 45 minutės.
Kepimo laikas: apie 5 minutes.
Bendras laikas: 50 minučių.

JUMS REIKĖS:

1 ½ šaukštelio druskos,
1 šaukšto tailandietiško žaliojo kari padažo,
1 stiklinės konservuoto nesaldinto kokoso pieno,
4 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlės filė (apie 500-600 g),
¼ stiklinės žemės riešutų sviesto,
2 šaukštelio sojos padažo,
1 šaukštelio tamsaus rudojo cukraus,
1/8 šaukštelio maltų raudonųjų ankštinių pipirų,
¼ stiklinės ryžių acto,
3 šaukštų smulkinto cukraus,
2 vidutinio dydžio smulkiai pjaustytų česnakų,
1 smulkiai sukapoto kajeno pipiro be sėklų ir odelės.

PARUOŠIMAS:

1. Vištienos krūtinėles supjaustykite išilgai į 6 juosteles ir pamerkite į vandenį 30 minučių.

2. Kol mirksta krūtinėlės, vidutinio dydžio dubenyje išmaišykite kari padažą ir ¼ stiklinės kokoso pieno. Sudėkite vištieną ir užpilkite ją šiuo mišiniu. Palikite pastovėti kambario temperatūroje 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.

3. Paruoškite grilį ir žarijas.

4. Kol ruošiamas grilis, pagaminkite žemės riešutų padažą: mažame dubenėlyje sumaišykite žemės riešutų sviestą, sojos padažą, rudąjį cukrų, maltus raudonuosius pipirus, likusį 1/3 stiklinės kokoso pieno ir 1 šaukštą karšto vandens. Perpilkite padažą į padažinę.

5. Ant kiekvieno bambuko iešmelio sumaukite po 2 vištienos juosteles; nupilkite marinatą. Padėkite iešmelius su vištiena ant grilio grotelių. Uždenkite grilį ir pavartant kepkite 5-8 minutes.

6. Sudėkite iešmelius ant lėkštės. Patiekite su žemės riešutų padažu ir marinuotais agurkėliais.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Orai: lietų ir šlapdribą pakeis sniego pusnys (6)

Pirmadienį orus lems ciklonas keliaujantis nuo Atlanto vandenyno . Dangumi plauks niūrūs,...

„Paskutinis skambutis“ praėjo ramiai, tačiau tuo viskas dar nesibaigia (555)

Sekmadienį Vilniuje vykusioje masinėje protesto akcijoje „Paskutinis skambutis“ susirinko apie 6...

Kad pritrauktumėte šio milijardieriaus dėmesį, jums reikia iškristi iš mokyklos (40)

Kadaise sėdėjęs kalėjime už automobilių vagystę, Tally Fofana dabar sulaukia paramos iš...

Ir Jasikevičius, ir Adomaitis turi prastų naujienų (68)

Sunku prisiminti, kada paskutinį kartą mūšis tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“...

Kaunietis pasipiktino ligoninės darbu: numirėliui juk nėra kur skubėti (24)

„ Kas vyksta Kaune “ redakciją pasiekė Kauno klinikinės ligoninės administracijos darbu...

Šapoka: bandoma pažadinti Marxo šmėklą priešinsis bet kokiam pinigų mokytojams didinimui (516)

Finansų ministras Vilius Šapoka LRT TELEVIZIJOS laidos „ Savaitė “ studijoje teigė, kad...

Karieta su žirgais ir žiedlapiai iš sraigtasparnio: ištaigingos mafijos vadeivos laidotuvės pagaliau atvėrė akis namai – prabangūs iki absurdo (77)

Romos policija ėmėsi griauti aštuonis prabangius namus, pastatytus, kaip įtariama, mafijos klano,...

Vilniaus priemiestyje, magistralėje, žuvo mikroautobuso partrenktas jaunuolis (30)

Sekmadienio vakarą, apie 20.20 val., Vilniaus r., sostinės priemiestyje Raisteniškėse,...

Apžvalgininkas: premjeras nesuvokia, kad jis nėra Venesuelos policijos generolas (788)

Vargu, ar premjeras Saulius Skvernelis tikėjosi, kad nepatenkintų dėl etatinio apmokėjimo...

Į Paryžių nuvykęs lietuvis rado iki šiol skaniausius desertus, dėl kurių alpsta visas pasaulis: vieneto kaina – 2,5 euro (60)

Turbūt nėra tokių žmonių, kuriems nepatiktų desertai , tačiau dar smagiau juos valgyti, kai...