1. Kaip lengvai nulupti pomidorą
Pomidorų odelėje – daug vitaminų, tačiau padažams ir sriuboms odelės netinka. Taigi kaip lengvai nulupti pomidorą? Įpjaukite kryželį pomidoro viršuje, paskui pusei minutės įmerkite pomidorą į verdantį vandenį. Tada ištraukite jį su šaukštu ir įdėkite į dubenį su šaltu vandeniu. Dabar odelė nusilups lengvai. Tai ypač patogu, kai reikia daug nuluptų pomidorų.
2. Kaip lengvai supjaustyti vyšninius pomidorus
Supjausčius pomidorus atsiveri naujų skonių, tekstūros, bet supjaustyti mažus pomidorus – ilgas darbas. Padėkite saują vyšninių pomidorų ant plastmasinio dangtelio arba plokščios lėkštės, švelniai prispauskite iš viršaus kitu dangteliu ar lėkšte, o tada aštriu peiliu perpjaukite pomidorus. Greičiau ir paprasčiau.
3. Nesudėtingiausias veido šveitiklis
Norisi atgaivinti odą? Perpjaukite pomidorą, ant puselių užberkite cukraus ir švelniai patrinkite veidą. Cukrus pašalins negyvas odos ląsteles, pomidorų rūgštis švelniai sutrauks.
4. Išblizginkite varinius puodus
Turite senų kečupo indelių? Juo puikiai išblizginsite varinius indus. Patrinkite kečupu ir kempinėle dėmes, įsisenėjusius patamsėjimus.
5. Naikina nemalonius kvapus
Nemalonų kvapą sugers pomidorų sultys – pomidorų rūgštis kartu su jų natūraliu kvapu nuslopins nemalonų kvapą. Bent jau ne pačius nemaloniausius kvapus.
6. Net ir žiemą galite valgyti šviežiai sunokusius pomidorus
Vasarą nuskinkite žalių pomidorų, sudėkite į kartoninę dėžę sluoksniais kiekvieną sluoksnį perdenkite keturgubai sulankstytu laikraščiu. Taip sudėti pomidorai lėtai noks.
7. Siūlių siuvimo praktika
Kai kurie medicinos studentai įsigudrina siūti įvairus vaisius ir daržoves prieš siūdami tikrus pacientus. Populiarūs bananai ir apelsinai. Bet tik pagalvokite – pomidorai su plona odele yra nelengva užduotis.