Apskrudusi ir daržovių padažu pagardinta duonelė ciabatta

2015 gegužės mėn. 21 d. 10:12
DELFI TV kulinarinių laidų ciklo „Pasaulio virtuvės" kūrėjai šiltėjant orams kviečia visus pradėti kepti ir gaminti gamtoje. „Čiop Čiop" savininkas ir šefas Ronaldas Nagrockis pačiame Vilniaus centre griliuje iškeps duonelę ciabatta, kurią pagardins daržovėmis.

Sotūs argentinietiški pyragėliai su mėsa (4)

2015 gegužės mėn. 13 d. 17:47
Argentiniečių restorano „El Gaucho Sano" gamybos vadovė Teresa Vegienė pagamins argentinietiškų pyragėlių su jautiena.

„Pasaulio virtuvės": aštrus jautienos troškinys (2)

2015 balandžio mėn. 29 d. 14:20
Restorano „Meksika" šefas Panagiotis Kasapispagamins tradicinį meksikiečių patiekalą - Chili con carne (čili troškinį).

Trys puikūs žuvies rūkymo receptai (video) (9)

2012 birželio mėn. 20 d. 14:04
„Lietuvių konservavimo įpročiai nėra konservatyvūs ir manau, kad ypač dabar žmonės ieško naujų receptų. Ir ne tiek naujų, kiek seniai užmirštų. Dabar labai paplitusi mada atrasti savo močiutės receptus“,- sako viena geriausių Lietuvos virėjų, tarptautinių konkursų laureatė Honorata Lyndo, naujos kulinarinės knygos „Kaupiame atsargas“, kurią išleido leidykla „Alma Littera“, bendraautorė. Kulinarijos meistrė DELFI skaitytojams pateikia net tris puikius žuvies rūkymo receptus.

Kuo svečius vaišina asmeninis Japonijos ambasadorės virtuvės šefas? (40)

2012 vasario mėn. 7 d. 12:57
Japonija yra išskirtinė šalis kulinarijos pasaulyje, o japonų virtuvė laikoma viena sveikiausių planetoje. Tekančios saulės šalį supantis vandenynas dovanoja gausybę jūros gėrybių, o palankus klimatas sudarė itin geras sąlygas ryžių auginimui. Labai svarbios japonų racione yra ir daržovės.

Pyragas su brokoliais ir ožkos sūriu

2011 gruodžio mėn. 29 d. 12:51
„Miesto kepėjo“ gamybos vadovas Arūnas Jonaitis pademonstruos kaip šventinei vakarienei pasigaminti pyragą su brokoliais ir ožkos sūriu.

Šventinė virtuvė: kaip pasigaminti kalėdinį keksą? (5)

2011 gruodžio mėn. 20 d. 16:12
„Miesto kepėjo“ gamybos vadovas Arūnas Jonaitis atskleidžia ypatingo kepyklos skanėsto – kalėdinio kekso receptą.

Kulinarinės pamokėlės: lietuvio skoniui pritaikytas uzbekiškas šašlykas (6)

2011 liepos mėn. 8 d. 10:59
Uzbekiškas šašlykas
Asmeninio archyvo nuotr.
Restorano „Čaichana” vyr. virėjas Mumin-Akia atskleidžia mums uzbekų virtuvės paslaptis. Šįkart jis parodys, kaip reikia gaminti tradicinį šašlyką. Uzbekai dažniausiai šašlyką gamina iš avienos, tačiau žinodamas lietuvių maitinimosi įpročius sumanusis Mumin-Akia ją pakeis kiauliena.

Kulinarinės pamokėlės: uzbekiška šalta sriuba „Kizilčia” (2)

2011 birželio mėn. 17 d. 10:51
Restorano „Čaichana” vyr. virėjas Mumin-Akia atskleidžia mums tradicinės uzbekų virtuvės paslaptis. Šįkart jis parodys, kaip reikia gaminti šaltą burokėlių sriubą „Kizilčia”. Pasak virtuvės šefo, ši sriuba atgaivina karštą vasaros dieną bei stiprina imunitetą.

Kulinarinės pamokėlės: uzbekiška šalta jogurtinė sriuba (24)

2011 birželio mėn. 9 d. 10:09
Šalta uzbekiška jogurtinė sriuba
Lietuviai vasarą gaivinasi šaltibarščiais, o uzbekai gelbėjasi nuo karščio valgydami „Bachor“ – šaltą jogurtinę sriubą.