aA
Šią sriubą galite išvirti ir daržovių sultinio pagrindu.
Svogūnų sriuba
© Corbis/Scanpix
Keturioms porcijoms jums reikės:

500 g jautienos sriubai,
300 g ropinių svogūnų,
2 valg. šaukštų aliejaus,
1 valg. šaukšto miltų,
1 morkos,
1 petražolės šaknies,
nedidelio saliero šaknies gabalėlio,
2 lauro lapelių,
5 juodųjų pipirų žirnelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
100 g tarkuoto sūrio,
4 duonos riekelių skrebučiams.

Morką, petražolės šaknį ir gabalėlį saliero šaknies nuvalykite ir kruopščiai nuplaukite. Jautieną nuplaukite, įdėkite į didelį puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užvirus nugriebkite putas ir virkite 1 val.

Į sultinį sudėkite paruoštas daržoves, suberkite juodųjų pipirų žirnelius, pasūdykite ir virkite ant silpnos ugnies apie dvidešimt minučių.

Svogūnų galvutes nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite smulkintus svogūnus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Skrebučių duonos riekeles supjaustykite stambiais gabalėliais, išdėliokite juos į kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie dešimt minučių. Po to apibarstykite skrebučius tarkuotu sūriu ir dar truputį paskrudinkite orkaitėje.

Jautienos sultinį prakoškite, suberkite į jį kepintus svogūnus, pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir virkite dešimt minučių. Išvirusią sriubą išpilstykite į lėkštes, o skrebučius patiekite atskirai arba įdėkite į lėkštę su sriuba.

Patarimas

Kad sultinys išeitų skaidrus, mėsą reikia užpilti šaltu vandeniu ir užvirinti esant vidutinio stiprumo ugniai. Tada kruopščiai nugriebkite putas ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Tik dabar reikia sultinį sūdyti ir suberti daržoves bei prieskonius. Pridenkite puodą dangčiu. Sultinys neturi smarkiai virti.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Dalia Ruplėnienė apie užklupusią ligą, dabartinį gyvenimą ir netektis: stiprūs žmonės gauna stiprias pamokas (19)

Tai bus nuoširdus ir šviesus pokalbis su Dalia Ruplėniene apie jos šeimą, netektis ir vaikų...

Komisaro Vytenio Andriukaičio palikimas: kaip jį prisimins Europa grįžęs žada permainas (192)

„Kai atvažiuoji į Lietuvą, išgirsti, o ką tu Lietuvai padarei? Toks klausimas yra...

Lietuvos jaunučių rinktinė net 110 taškų skirtumu sutriuškino Rusijos krepšininkus (9)

Pasirodymą Vladimiro Ryženkovo turnyre tęsia Lietuvos jaunučių rinktinės. Antrosiose rungtynėse...

Užkalnio maisto apžvalga perkama už 4000 eurų arba dar vienu būdu (94)

Tai štai sekmadienis, ir dar viena restorano apžvalga. Net ne restoranas, kur jau ten....

The Economist

Prieš šimtmetį JAV išgelbėjo milijonus rusų nuo bado (3)

JAV misija Rusijoje paneigia abiejose valstybėse pasakojamas karingas istorijas.

Ne plastikinės ir ne natūralios: Lietuvoje populiarėja nauja eglučių rūšis namuose sukuria tikrą jaukumą (8)

Lietuviai vis drąsiau eksperimentuoja ne tik su kalėdinėmis dekoracijomis, bet ir ieško...

Turistai iš Europos viešbučių sugeba išsinešti pačių neįprasčiausių daiktų (1)

Viešbučių vadovo „Wellness Heaven“ ekspertai apklausė beveik 1160 Europos viešbučių...

Po penkias valandas trukusių derybų Putino rezidenciją Lukašenka paliko neturėdamas ką pasakyti žurnalistams (543)

Nors spaudos konferencijai buvo pasirengta, po susitikimo su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu...

Vagis apsaugai iš anksto pranešė, kad vogs degtinę ir kad niekas nedrįstų jam trukdyti (80)

Gruodžio 7 d., 10.43 val., apsaugos darbuotojas (gim. 1997 m.) policijai pranešė, kad 20.27 val....

Amžinas klausimas: Klaipėdoje tekanti upė – Dangė ar Danė?

Kai kurie klaipėdiečiai nepripažįsta upės pavadinimo Danė ir jį pavartojančius žurnalistus...