4 porcijos / Paruošimas: 100 min. / 350 kcal

200 g miško grybų
2 morkos
3 skiltelės česnako
4 šaukštai augalinio aliejaus
500 ml grietinėlės 20 proc. riebumo
2 mažos šviežių kopūstų galvos
200 g mėlynojo pelėsinio sūrio
Maltų pipirų
Druskos pagal skonį

Grybus nuvalykite, nuplaukite, užpilkite karštu vandeniu ir statykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, nugriebkite putas ir virkite ant silpnos ugnies 1 val. Tuomet nukoškite, perplaukite, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.

Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir apkepkite morkas, česnaką, bei grybus. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite 2 min.

Nulupkite viršutinius kopūsto lapus. Kiekvieną galvelę supjaustykite į 4 dalis, pašalinkite šerdis. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir iš visų pusių apkepkite kopūstų ketvirčius, kol jie šiek tiek apskrus.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių karščio. Į kepimo formą sudėkite kopūstus gaubta forma į viršų. Užpilkite keptomis daržovėmis su grietinėle. Ant viršaus sudėkite pelėsinio sūrio gabaliukus. Kepkite orkaitėje 20 min.

Prie tokios užkepėlės garnyrui tiks keptos bulvės, bulvių košė ar virti ryžiai.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)