4 porcijos / Paruošimas: 100 min. / 350 kcal
200 g miško grybų
2 morkos
3 skiltelės česnako
4 šaukštai augalinio aliejaus
500 ml grietinėlės 20 proc. riebumo
2 mažos šviežių kopūstų galvos
200 g mėlynojo pelėsinio sūrio
Maltų pipirų
Druskos pagal skonį
Grybus nuvalykite, nuplaukite, užpilkite karštu vandeniu ir statykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, nugriebkite putas ir virkite ant silpnos ugnies 1 val. Tuomet nukoškite, perplaukite, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.
Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir apkepkite morkas, česnaką, bei grybus. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite 2 min.
Nulupkite viršutinius kopūsto lapus. Kiekvieną galvelę supjaustykite į 4 dalis, pašalinkite šerdis. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir iš visų pusių apkepkite kopūstų ketvirčius, kol jie šiek tiek apskrus.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių karščio. Į kepimo formą sudėkite kopūstus gaubta forma į viršų. Užpilkite keptomis daržovėmis su grietinėle. Ant viršaus sudėkite pelėsinio sūrio gabaliukus. Kepkite orkaitėje 20 min.
Prie tokios užkepėlės garnyrui tiks keptos bulvės, bulvių košė ar virti ryžiai.
Skanaus!