aA
Dilgėlės priskiriamos ypač vitaminingų augalų grupei. Dilgėlių lapuose yra angliavandenių, baltymų, riebalinio ir eterinio aliejaus, vitaminų C, K, B2 ir B3, fermentų, daug chlorofilo, karotino, mineralinių medžiagų.
Dilgėlių sriuba
© Corbis/Scanpix
Keturioms porcijoms jums reikės:

didelės saujos dilgėlių lapų,
saujos rūgštynių,
1 morkos,
1 petražolės šaknies,
1 svogūno galvutės,
1 kuokštelio svogūnų laiškų,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
1 l mėsos sultinio,
2 kiaušinių,
4 valg. šaukštų grietinės,
1 lauro lapelio,
5 juodųjų pipirų žirnelių,
3 gvazdikėlių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 kuokštelio šviežių žalumynų.

Morką ir petražolės šaknį nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite stambia trintuve. Ropinį svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Kitoje keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą augalinio aliejaus ir jame apkepinkite daržoves. Svogūnų laiškus supjaustykite žiedeliais, suberkite į keptuvę su daržovėmis ir pakepinkite dar 2-3 minutes.

Užvirinkite mėsos sultinį, suberkite į jį apkepintas daržoves, įdėkite lauro lapelį, juodųjų pipirų žirnelius, gvazdikėlius ir virkite dešimt minučių.

Kiaušinius sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užvirkite ir virkite dešimt minučių. Po to perdėkite juos į šaltą vandenį. Rūgštynių ir dilgėlių lapus perrinkite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Suberkite juos į sriubą, pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir virkite dar apie dešimt minučių.

Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.

Kiaušinius nulupkite, kiekvieną perpjaukite pusiau arba supjaustykite griežinėliais. Išvirusią dilgėlienę išpilstykite į lėkštes, apibarstykite kapotais žalumynais, įdėkite po puselę kiaušinio ir po vieną šaukštą grietinės.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Jasikevičius „nuleido galvą“, bet savo sistemos keisti nesiruošia: dėl jos nepralaimėjome nė karto (156)

„Nauji žaidėjai dar apstulbę nuo Eurolygos, veteranai dar džiaugiasi finalo ketvertu ir...

Lietuviai Sankt Peterburge gali jaustis turtuoliais: paskaičiavo, kiek kainuoja prabangus savaitgalis dviem (305)

Neigiamus ir baisius dalykus Rusijoje būtų galima vardinti ilgai, bet DELFI Kelionių ambasadorius...

Po naujo meniu pristatymo vyno bei maisto žinovė kirto „Stikliams“: nusileiskite ant žemės (156)

Maisto žinovai ir kritikai apniukusį lapkričio trečiadienį susirinko į šviesų restorano...

Žiema ateina: oro temperatūra artės prie nulio (11)

Naktį stiprokas pietryčių vėjas plėšė debesų skraistę, o pragiedrėjus paryčiui oras...

Prekybos tinklai apsisprendė dėl darbo per Kalėdas – nedirbs nė vienas (100)

Didieji prekybos tinklai Lietuvoje jau nusprendė, kaip dirbs didžiųjų švenčių metu. Kaip ir...

Kissingeris piešia labai niūrų scenarijų: rezultatas gali būti net blogesnis nei Europoje (171)

Vienas žymiausių JAV valstybės sekretorių Henry Kissingeris įspėjo, kad tarp Jungtinių...

Kurtinaitis su „Chimki“ iš Ispanijos grįžta tuščiomis – nusileido ir „Žalgirį“ pralenkusiai Valensijos ekipai (2)

Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ (6/4) kariauna Eurolygoje per dvigubą...

Pro šalį vėl šaudęs „Žalgiris“ Eurolygoje pralaimėjo ketvirtą kartą paeiliui (624)

Kauno „Žalgirio“ (3/7) komanda Eurolygoje patyrė jau ketvirtą pralaimėjimą paeiliui. Namuose...

Degutienė: dabar medicinos studentai neištvermingi – mokytis 14 val. per parą yra norma (176)

Medikų bendruomenę pastaruoju metu krečia labai skaudūs įvykiai. Vakar pranešta apie medicinos...

Ar daugiau sekso atneš daugiau laimės: mokslininkai turi atsakymą (21)

Visą gyvenimą vaikomės meilę, pinigus ir laimę. Pinigus teks uždirbti, o ar laimę galima...