Pirmiausiai orkaitėje (50-60C), metaliniame ar stikliniame inde išlydau
1 pak. sviesto (apie 200 g).

Jam lydantis, išsiplaku 2 kiaušinius su 1 st. cukraus ir 1 v.š. vanilinio cukraus.

Galima naudoti buitinę techniką, bet veiksmo tikrai ne tiek daug, galima puikiai ištirpinti cukrų, plakant šluotele.

Išsilydžiusį sviestą atvėsinu, supilu į gilesnį indą, gerai permaišau su kiaušinių plakiniu ir suberiu 2 st. miltų.

Pradžioje maišau šaukštu, paskui jau imuosi minkymo. Tešla turi būti nelimpanti prie rankų, bet ir ne per kieta. Suvynioju ją į maistinę plėvelę ir dedu į šaldiklį 15-20 min.

Traukiu mėsmalę, išimu peilius ir prisuku norimą formelę. Tešlą po gabaliuką dedu į sriegį, suku rankeną ir gaunu ilgas tešlos juosteles, kurias pjaustau norimu ilgiu ir dedu į sviestiniu popierium išklotą skardą.

Kepu apie 25-30 min, kol sausainiai švelniai paruduoja.

Ką tik iškepti sausainiai būna minkšti ir tiesiog tirpsta burnoje. Atvėsę gi tampa kietesniais ir labai tinka su arbata, kava ar pienu.

Patarimas – žinoma, kad dauguma jau nebeturi tokių formelių (kaip, turbūt, ir rankinių mėsmalių), sausainius galima kepti, formuojant įprastai – kočiojant lakštą ir pjaustant formele ar peiliu. Didesnius sausainius galima pabarstyti ruduoju cukrum, mėgiamom sėklom, patepti skystu medum ir pan.