Šis receptas atsiųstas konkursui „Skanėstas mano Valentinui“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
© Asmeninis archyvas

26 cm skermens formos pyragui reikės:

Kiaušinių tryniai 5 vnt.
Trešnės (šviežios arba šaldytos, be kauliukų, galima naudoti ir vyšnias) 900 g
Kvietiniai miltai 300 g
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštelis
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštelis
Krakmolas 30 g
Sviestas 250 g
Kiaušinių baltymai 5 vnt.
Cukrus 125 g
Cukraus pudra 125 g
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštelis
Vanilinis pudingas (milteliai) 40 g
Sviestas (skardai tepti) 10 g
Citrinos sultys 1 vnt

Gaminimo eiga:

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įtarkuokite sviestą ir minkykite, kol tešla taps vientisa.

2. Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite 1 valandai į šaldytuvą.

3. Po to apvalią kepimo skardą ištepkite sviestu, tolygiai klokite į ją tešlą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių, kol pyrago pagrindas apskrus.

4. Uogas be kauliukų sumaišykite su krakmolu ir vaniliniu cukrumi.

5. Kai tešlos pagrindas iškeps, tolygiai paskirstykite ant jo trešnes ir grąžinkite pyragą į orkaitę apie 5-7 minučių (kol plaksite baltymą). Prieš dedant trešnes, pagrindą galite pabarstyti labai susmulkintais džiūvėsėliais, kokį 1 mm sluoksniuką. Pagrindas liks sausesnis.

6. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į baltymus po truputėlį berkite cukrų ir nenustodami plakite, kol neliks cukraus kruopelių.

7. Pabaigoje į baltymų masę įplakite truputį citrinos sulčių ir vanilės skonio pudingo miltelius.

8. Baltymų masę sudėkite ant trešnių.

9. Šaukite pyragą į 150 laipsnių karščio orkaitę 3-5 minutėms.

10. Atvėsinkite.

Skanaus :)

Jurgita L.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Gyvenimo drama: vos 32-ejų, o prieš akis – tik skurdas ir badas (257)

32-ejų Irina viena tris dukras augina vos iš 160 eurų siekiančių mėnesinių pajamų. Maža to,...

Gydytojas perspėja: insultą ar infarktą daug anksčiau gali išduoti ir knarkimo garsumas (16)

Ne, tai ne sunkvežimio garsai už lango. Didelė tikimybė, kad vidury nakties jus prabudino...

Pirmą kartą pas darbdavius atėję jaunuoliai nesikuklina: vardija neadekvačias sumas (727)

Pirmojo darbo ieškančių jaunuolių lūkesčiai dažnai būna nepamatuoti, o algos jie tikisi...

Skandalų poveikis partijų reitingams – netikėtas (58)

Nors socialdemokratus ir liberalus krečia skandalai, dėl kurių buvo galima tikėtis didelių...

Tragiškos avarijos liudininkas: baisiu greičiu pralėkė „Bentley“, iš paskos - „Subaru“ žuvo žmogus ir šuo (107)

Spalio 21-osios naktį, apie 1.55 val., Raseinių rajone, kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 172 km,...

Savaitgalio pietūs: vištiena, troškinta su pomidorais

Tai labai rudeniškas vištienos patiekalas. Sunaudojame paskutinius dar užsilikusius sultingus...

Apklausa: „valstiečių“ reitingas – žemiausias po rinkimų, vis ryškėja kitos žvaigždės (254)

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ( LVŽS ) reitingų lentelėje užima...

Naktis Vilniuje: 135 km/val. greičiu lėkęs vairuotojas ir dešimtys kitų skraidančių erelių (154)

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniaus kelių patruliai surengė įprastinį reidą....

Sužinokite, kurios rūšies svogūnai naudingiausi sveikatai (19)

Patiekalų, kuriuos gaminant naudojami svogūnai, receptuose retai kada nurodoma kokios rūšies...

Po trejus metus trukusio planavimo, E. Skrolytė su mylimuoju pristato „naujus savo namus“ (25)

Praeivių žvilgsnius Vilniaus centre jau kelias savaites traukia didžiulius langus papuošęs žodis...