aA
Dėkojame DELFI skaitytojai Simonai Pocienei už receptą!
Tortas „Napoleonas“
© Asmeninio archyvo nuotr.

Ingredientai:

800 g sviesto
800 g kvietinių miltų
1 stiklinė grietinės
9 - 10 kiaušinių
žiupsnelis druskos
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės cukraus pudros
1 pakelis vanilinio cukraus

Gaminimas:

Pirmiausia į miltus (800 g.) sudėti pjaustytą sviestą (400 g) ir kapoti peiliu, kol sviestas apsivels miltais ir pasidarys maži trupiniai.

Supilti grietinę (1 stikl.), įmušti kiaušinį (1 vnt.), įberti druskos ir viską išminkyti iki vientisos masės. Tešla turi nebelipti prie rankų. Dėti į maišelį ir parai padėti į šaldytuvą.

Kitą dieną tešlą padalinti į 16 - 20 vienodų gabaliukų. Kočioti ant miltais pabarstyto stalo kuo ploniau (lakštai turi būti beveik permatomi), dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, gerai subadyti šakute, kad kepant nesusidarytų pūslės. Kepti 200 laipsnių temp., 5 min.

Ant karšto lakšto dėti pasirinktą lėkštę ir apipjaustyti kraštus.

Galiukai bus sumalami ir naudojami tortui puošti. Taip iškepame visus lakštus. Paliekame gerai atvėsti.

Kremas: kiaušinius (8-9 vnt.) kaitinant plakame elektriniu plakikliu.

Puodą su kiaušiniais įstatome į didesnį puodą su vandeniu, kurį užverdame tam, kad neapsinuodytume žalių kiaušinių kremu.

Supilame cukrų ir plakame, kol pradės putoti. Kremas turi būti šiltas, bet ne karštas. Procesas vyksta apie pusvalandį. Vėliau išsukame likusį sviestą (400 g) su cukraus pudra (0,5 stikl.) ir vanilini cukrumi, supilame kiaušinių masę ir plakame kremą.

Tada dėti po vieną lakštą ir tepti kremu. Nespausti! Viršutinis sluoksnis turi būti kremo, juo aptepame ir šonus. Apibarstome maltais trupiniais ir dedame nakčiai į šaldytuvą. Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Įvertinkite patys, kaip Labanoro giria keitėsi nuo 1984 m. iki šių dienų: viską parodo palydovinės nuotraukos (18)

Literatūroje Labanoro giria apibūdinama kaip antras pagal plotą miškų masyvas Lietuvoje. Girios...

Vilniaus centras vairuotojams nepasiekiamas: uždaro pagrindines gatves, nepaisantiems draudimo – baudos (38)

Popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis savaitgalį , tačiau jau penktadienį Vilniaus...

Kuodis apie kainas: Lietuva turi seną rimtą bėdą (123)

Bandymo didinti kainas, nes mažėja pirkėjų strategija niekur neveda, sako ekonomistas Raimondas...

Vladimiras Laučius. Pasprinkite savo mediena. Atsakymas urėdams ir babuinams (302)

Daug visko pasakyta miškų kirtimo tema. Kadangi šia sritimi domiuosi seniai, nemažai bendravau su...

Liberalų reakcija į Šimašiaus sprendimą: tai „Auroros“ šūvis partijai (78)

„Remigijaus žingsnis buvo tas „Auroros“ šūvis, po kurio, bijau, kad prasidės liberalų, kaip...

Aviečių augintojai gamtos malonėje – šie metai geri, bet neaišku, kas bus po rudens išdaigų

Literatūroje rašoma, kad aviečių sezonas baigiasi, kai prasideda pirmosios šalnos, tačiau...

„Rytas“ pristatė biudžetą, tikslus, Gudelis metė akmenį į „vieno klubo“ daržą (106)

Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubas penktadienį pristatė netrukus prasidedančio 2018-2019 m....

Šefas parodė, kaip išsikepti visame pasaulyje dievinamus kanadietiškus blynus (10)

Nacionalinės šefų rinktinės narys, virtuvės šefas Nikita Vornikas neįsivaizduoja savaitgalio...

Lietuvis Kretoje aptiko įspūdingą radinį: iš pradžių man grasino kalėjimu (88)

„Graikai, kuriems parodydavau savo radinį, išsigąsdavo, kad mane pasodins į kalėjimą“, –...

Savaitgalio maršrutas: aplankykite gražiausias Lietuvos pilis ir dvarus (1)

Iškyla ir ekskursija vienoje gražiausių Lietuvos vietų, kai jums reikės tik automobilio ir geros...