Dėkojame DELFI skaitytojai Simonai Pocienei už receptą!
Tortas „Napoleonas“
© Asmeninio archyvo nuotr.

Ingredientai:

800 g sviesto
800 g kvietinių miltų
1 stiklinė grietinės
9 - 10 kiaušinių
žiupsnelis druskos
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės cukraus pudros
1 pakelis vanilinio cukraus

Gaminimas:

Pirmiausia į miltus (800 g.) sudėti pjaustytą sviestą (400 g) ir kapoti peiliu, kol sviestas apsivels miltais ir pasidarys maži trupiniai.

Supilti grietinę (1 stikl.), įmušti kiaušinį (1 vnt.), įberti druskos ir viską išminkyti iki vientisos masės. Tešla turi nebelipti prie rankų. Dėti į maišelį ir parai padėti į šaldytuvą.

Kitą dieną tešlą padalinti į 16 - 20 vienodų gabaliukų. Kočioti ant miltais pabarstyto stalo kuo ploniau (lakštai turi būti beveik permatomi), dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, gerai subadyti šakute, kad kepant nesusidarytų pūslės. Kepti 200 laipsnių temp., 5 min.

Ant karšto lakšto dėti pasirinktą lėkštę ir apipjaustyti kraštus.

Galiukai bus sumalami ir naudojami tortui puošti. Taip iškepame visus lakštus. Paliekame gerai atvėsti.

Kremas: kiaušinius (8-9 vnt.) kaitinant plakame elektriniu plakikliu.

Puodą su kiaušiniais įstatome į didesnį puodą su vandeniu, kurį užverdame tam, kad neapsinuodytume žalių kiaušinių kremu.

Supilame cukrų ir plakame, kol pradės putoti. Kremas turi būti šiltas, bet ne karštas. Procesas vyksta apie pusvalandį. Vėliau išsukame likusį sviestą (400 g) su cukraus pudra (0,5 stikl.) ir vanilini cukrumi, supilame kiaušinių masę ir plakame kremą.

Tada dėti po vieną lakštą ir tepti kremu. Nespausti! Viršutinis sluoksnis turi būti kremo, juo aptepame ir šonus. Apibarstome maltais trupiniais ir dedame nakčiai į šaldytuvą. Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Vienas paslaptingiausių ginklų istorijoje: liepsnojo net jūra karius apimdavo paniška baimė (58)

Bizantijos gyventojai šį paslaptingą ginklą vadino „jūrų ugnimi“, vėliau istorijoje...

„Apple“ darbuotojai papasakojo apie tamsiausius savo darbo užkulisius (27)

„Apple“ – viena iš bendrovių, kur laikomasi bene griežčiausio konfidencialumo kodekso....

Kasparaitis „nusodino“ komandos draugą: himno žodžius mokėjau, kai dar nebuvai gimęs (4)

Darius Kasparaitis tenkinosi epizodiniu vaidmeniu ant Kauno ledo, bet būtent jis buvo svarbiausia...

Prabangus gyvenimas slėpė kraupias paslaptis: patikusias moteris grobdavo tiesiog gatvėje (99)

„Sraigtasparnių nusileidimo aikštelė, 27 miegamieji su neperšaunamaisiais langais, iš aukso...

Lietuva laukia Venckienės grąžinimo: kaip violetinė Garliavos banga užvaldė politikų protą (724)

Nuo Lietuvos teisėsaugos į JAV pabėgusi Neringa Venckienė šiuo metu suimta ir laikoma JAV...

Esminis bruožas, kuris vienija visas laimingiausias poras

Kokia ilgalaikių santykių paslaptis? Kai kurie žmonės sako, kad bendravimas. Kiti gi tvirtina, kad...

Populiariame banke darbuotojai rengtis kaip nori gali ne visi: matuoja net kulniuko aukštį (28)

Su pavasariu grįžo ir fotoreportažų ciklas „ Penktadienio aprangos kodas “, kuriame įvairių...

Mažėja norinčių drybsoti pliaže: dabar madingos kitokios atostogos (4)

Lietuvių atostogų scenarijus jau seniai neapsiriboja vien tik drybsojimu nuo ryto iki vakaro ant...

Karbauskis: aš – švariausias politikas Lietuvoje, o mes kitąmet tikriausiai laimėsime visus trejus rinkimus (611)

Nors žemės ūkio ministras Bronius Markauskas išsaugojo pareigas bent jau iki tol, kol savo...

Kurtinaitis nesižavi Mourinho: nestosime autobusu į baudos aikštelę (7)

Vilniaus „Lietuvos rytas“ sekmadienį svečiuose 90:72 užtikrintai įveikė Klaipėdos...