4 porcijoms Jums reikės:

· 1 vištos (svoris – apie 1,6 kilogramo)
· 100 gramų fetos sūrio
· 50 gramų juodųjų alyvuogių be kauliukų
· 2 šakelių raudonėlių smulkiai supjaustytų lapelių)
· 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
· 1 citrinos
· 300 gramų vyšninių pomidorų
· 150 gramų kuskuso
· Druskos, pipirų – pagal skonį

Gaminimas:

1) Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Dubenyje sumaišykite po pusę normos fetos sūrio, smulkiai pjaustytų juodųjų alyvuogių, raudonėlio ir alyvuogių aliejaus. Viską gerai sutrinkite į vientisą masę.

2) Atsargiai su peiliu atskirkite vištienos krūtinėlę nuo odos. Po vištos oda sudėkite pasigamintą masę, ją gražiai paskirstykite po visą plotą. Vištos odą atgal pritvirtinkite mediniais smeigtukais. Į vištos vidų įdėkite pusę citrinos.

3) Vištą perkelkite į kepimo skardą, apšlakstykite likusiu aliejumi ir kepkite valandą ir 15 minučių. Tuomet ištraukite, apdėliokite vyšniniais pomidorais, palaistykite susidariusiomis sultimis ir pašaukite į orkaitę dar penkiolikai minučių.

4) Iškepusią vištą atsargiai perkelkite ant pjaustymo lentelės, keptus pomidorus patiekite nedidelėje salotinėje, kol kas pridenkite kepimo folija. Į kepimo formą sudėkite kuskusą, ant jo išspauskite likusią pusę citrinos ir užpilkite verdančiu vandeniu tiek, kad šis apsemtų kruopas. Uždenkite kepimo folija ir dešimčiai minučių pašaukite į orkaitę.

5) Paruoštą kuskusą išmaišykite šakute, kad taptų purus. Į jį įmaišykite likusį fetos sūrį, smulkiai pjaustytas juodąsias alyvuoges, raudonėlį, pagardinkite druska bei pipirais.

6) Keptą vištą patiekite su paruoštu kuskusu ir keptais vyšniniais pomidorais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją