4 porcijoms Jums reikės:
· 1 vištos (svoris – apie 1,6 kilogramo)
· 100 gramų fetos sūrio
· 50 gramų juodųjų alyvuogių be kauliukų
· 2 šakelių raudonėlių smulkiai supjaustytų lapelių)
· 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
· 1 citrinos
· 300 gramų vyšninių pomidorų
· 150 gramų kuskuso
· Druskos, pipirų – pagal skonį
Gaminimas:
1) Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Dubenyje sumaišykite po pusę normos fetos sūrio, smulkiai pjaustytų juodųjų alyvuogių, raudonėlio ir alyvuogių aliejaus. Viską gerai sutrinkite į vientisą masę.
2) Atsargiai su peiliu atskirkite vištienos krūtinėlę nuo odos. Po vištos oda sudėkite pasigamintą masę, ją gražiai paskirstykite po visą plotą. Vištos odą atgal pritvirtinkite mediniais smeigtukais. Į vištos vidų įdėkite pusę citrinos.
3) Vištą perkelkite į kepimo skardą, apšlakstykite likusiu aliejumi ir kepkite valandą ir 15 minučių. Tuomet ištraukite, apdėliokite vyšniniais pomidorais, palaistykite susidariusiomis sultimis ir pašaukite į orkaitę dar penkiolikai minučių.
4) Iškepusią vištą atsargiai perkelkite ant pjaustymo lentelės, keptus pomidorus patiekite nedidelėje salotinėje, kol kas pridenkite kepimo folija. Į kepimo formą sudėkite kuskusą, ant jo išspauskite likusią pusę citrinos ir užpilkite verdančiu vandeniu tiek, kad šis apsemtų kruopas. Uždenkite kepimo folija ir dešimčiai minučių pašaukite į orkaitę.
5) Paruoštą kuskusą išmaišykite šakute, kad taptų purus. Į jį įmaišykite likusį fetos sūrį, smulkiai pjaustytas juodąsias alyvuoges, raudonėlį, pagardinkite druska bei pipirais.
6) Keptą vištą patiekite su paruoštu kuskusu ir keptais vyšniniais pomidorais.
Skanaus!