aA
Stebuklingos Kalėdinės vakarienės paslaptis – šimtmečių senumo tradicijos. Prie šio gausaus, dosnaus ir nuo mėsiškų patiekalų linkstančio vaišių stalo jus kviečia virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas.
© DELFI / Tomas Vinickas

Šventinė kiaulienos ir paukštienos šaltiena

Ingredientai 6 porcijoms:

Šaltienai:
4 vištienos ketvirčiai
2 kiaulės kojos
1 pastarnokas
1 morka
1 svogūnas
2 lauro lapai
1 šaukštelis juodųjų pipirų žirnelių
1 šaukštelis kadagių uogų
Žiupsnelis druskos
Petražolių pagal skonį

Papuošimui:
2 mažosios morkos
12 marinuotų pievagrybių
2 šaukštai konservuotų raudonų pupelių
Krapų pagal skonį

Paruošimas:

Kiaulių kojas ir vištienos ketvirčius nuplaukite ir įdėkite į puodą su vandeniu. Jam užvirus sumažinkite ugnį, nugriebkite putas ir virkite viską 1 valandą. Tuomet į puodą sudėkite lauro lapus, juodųjų pipirų žirnelius, kadagių uogas, druską ir petražoles bei virkite dar 1 valandą.

Kol verda mėsa, pastarnoką, morką ir svogūną supjaustykite vidutiniais gabalėliais bei apkepkite ant sausos ugnies, kol daržovės patamsės.

Išvirus mėsai, nupilkite vandenį į atskirą indą ir perkoškite, o mėsą atskirkite nuo kaulų ir suplėšykite. Viską palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

Į šaltienos indą įpilkite du samčius sultinio ir padėkite į šaldytuvą, kad masė sustingtų. Po kurio laiko ant sustingusios masės sudėkite daržoves ir vėl užpilkite sultiniu bei padėkite į šaldytuvą, kad masė sustingtų. Galiausiai ant sustingusios masės sudėkite mėsą ir paskutinį kartą užpilkite sultiniu. Visą masę palikite stingti šaldytuve.

Patiekimas:

Sustingusią šaltieną apverskite į lėkštę, kad mėsa būtų apatinis sluoksnis. Tuomet papuoškite patiekalą. Geriausia šaltieną valgyti su krienais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Po protesto akcijos mokytojai lieka ŠMM: nuotaikos dabar kitos (1299)

Prieš protesto akciją ministerijoje budintys mokytojai su ašaromis akyse kalbėjo, kad nuotaika...

Kuria naują tvarką: nepatenkinti gydytojų darbu galės reikalauti pinigų (133)

Sveikatos apsaugos ministerijos siūlomas „žalos be kaltės“ modelis pacientams leistų...

Sprendžiama, ką daryti dėl plynųjų kirtimų gražiausiose Lietuvos vietose (38)

Vos prieš kelis mėnesius aktyvūs visuomenės nariai, gamtosaugininkai ir miškų gynėjai...

Orai: lietų ir šlapdribą pakeis sniego pusnys (32)

Pirmadienį orus lems ciklonas keliaujantis nuo Atlanto vandenyno . Dangumi plauks niūrūs,...

Taupyklės ir sankcijos: kaip subyrėjo rublio ir naftos kainų ryšys (131)

Pastarąjį kartą žaliavinės naftos kainos staigiai smigo žemyn 2015 metų pabaigoje, patraukdamos...

Jurga Klimaitė-Riebling nusivylė šventiniu Vilniumi: žinau, kodėl sostinės eglutė gavo į skudurus (32)

Šiemet kalėdinis laikotarpis daugeliui lietuvių sukėlė ne tik džiugias emocijas, bet ir...

Didelė dalis nežino, kad yra alergiški kasdien vartojamiems produktams: Unikauskas siūlo pasitikrinti patiems (9)

Tam tikru momentu savo gyvenime kiekvienas žmogus gali patirti jautrumą maistu, LRT TELEVIZIJOS...

Skvernelis nepanoro LVŽS frakcijos narių priimti į vyriausybę (152)

Nors ir nedidelė tikimybė, kaip parodė balsavimas Seime, bet, jeigu daugiausia konservatorių...

Psichologines bėdas pripažinęs Suttonas – apie santykius su Adomaičiu ir „Instagram“ žinutes (24)

Rungtynėse Europos taurėje ir su Panevėžio „Lietkabeliu“ prastai pasirodęs Dominique‘as...

Lūžis parduotuvių lentynose: lietuviški obuoliai brangesni už bananus (157)

Šį rudenį parduotuvių lentynose pakankamai daug permainų, kurios stebina. Kinta tiek kainos, tiek...