4 porcijos
Produktai:
800 – 900 gramų anties krūtinėlės filė,
2 – 3svarainiai,
2 šalavijo šakelės,
sauja čiobrelių,
2 – 3 mėtos šakelės,
3 šauktai medaus,
1 šaukštas sviesto,
5 česnako skiltelės,
5 šaukštai aliejaus,
200 gramų baltojo sausojo vyno,
2 cinamono lazdelės (arba 2 šaukšteliai malto cinamono),
druskos, pipirų.
Kaip gaminti:
1. Anties filė pasūdykite, pabarstykite pipirais ir kartu su smulkintu česnaku pakepkite aliejuje, kol paskrus. Paskui perdėkite į gilų kepimo indą, išklotą sviestiniu popieriumi.
2. Svarainius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir 4 – 5 min. pakepkite tame aliejuje, kuriame kepė antiena. Įdėkite sviesto, medaus ir dar 2 -3 min. pakepkite. Sudėkite svarainius prie mėsytės, taip pat – cinamono lazdeles, šalavijų ir čiobrelių skilteles, įpilkite vyno. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 35 – 40 min.
3. Patiekite keptą antieną su svarainių skiltelėmis ir mėtos lapeliais.
Skanaus!