4 porcijos

Produktai:

800 – 900 gramų anties krūtinėlės filė,
2 – 3svarainiai,
2 šalavijo šakelės,
sauja čiobrelių,
2 – 3 mėtos šakelės,
3 šauktai medaus,
1 šaukštas sviesto,
5 česnako skiltelės,
5 šaukštai aliejaus,
200 gramų baltojo sausojo vyno,
2 cinamono lazdelės (arba 2 šaukšteliai malto cinamono),
druskos, pipirų.

Kaip gaminti:

1. Anties filė pasūdykite, pabarstykite pipirais ir kartu su smulkintu česnaku pakepkite aliejuje, kol paskrus. Paskui perdėkite į gilų kepimo indą, išklotą sviestiniu popieriumi.

2. Svarainius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir 4 – 5 min. pakepkite tame aliejuje, kuriame kepė antiena. Įdėkite sviesto, medaus ir dar 2 -3 min. pakepkite. Sudėkite svarainius prie mėsytės, taip pat – cinamono lazdeles, šalavijų ir čiobrelių skilteles, įpilkite vyno. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 35 – 40 min.

3. Patiekite keptą antieną su svarainių skiltelėmis ir mėtos lapeliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją