aA
Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse „Mano gardžiausias desertas“!
© Asmeninio archyvo nuotr.

Reikės:

6 kiaušinių
180 g cukraus
80 g miltų
80 g krakmolo
60 g kakavos
1 valg. š. vanilinio cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
2 valg. š šilto vandens
4 šaukštai vyšnių likerio
stiklainis vyšnių uogienės
500 ml 35 proc. riebumo grietinėlės
2-3 valg. š. cukraus pudros
100 g juodojo šokolado

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių, baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį pilant cukrų ir vanilinį cukrų. Trynius su šiltu vandeniu išplakti šluotele ir įmaišyti juos į baltymus.

Sumaišyti miltus, krakmolą, kakavą ir kepimo miltelius. Suberti juos į išplaktus kiaušinius ir viską atsargiai išmaišyti. Pilti į sviestu išteptą kepimo formą.

Kepti 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių. Iškepusį biskvitą palikti ataušti 4-5 valandas. Perpjauti jį į tris dalis.
Du apatinius lakštus apšlakstyti likeriu.

Vyšnių uogienę, jei ji skysta, truputį pakaitinti ir įdėti krakmolo, prieš tai jį sumaišius su vyšnių sultimis. Jeigu nenorite to daryti, prekybos centruose galima nusipirkti vyšnių uogienės, skirtos tortų pertepimams. Ji idealiai tinka šiam tortui.

Ant pirmojo biskvito lakšto tepti vyšnių uogienę.

Atšaldytą grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki stangrumo ir tepti ją ant antrojo biskvito, paliekant dalį grietinėlės torto šonams ir viršui aptepti. Tuomet dėti trečiąjį biskvitą ir sutepti likusią grietinėlę.

Juodąjį šokoladą ištirpinti ir labai plonu sluoksniu paskleisti ant plastikinės arba metalinės pjaustymo lentelės. Dėti į šaldymo kamerą 15-20 minučių. Išėmus iš kameros plačiu peiliu pridrožti šokolado drožlių ir jomis puošti tortą. Galima ant viršaus uždėti konservuotų vyšnių, gervuogių arba spalvotų kukurūzinių pabarstukų.

Stasė

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Ušackas gina Rusijoje pralobusį Žiemelį: žmonės padarė biznį ir išėjo, kas čia tokio? (180)

„Buvo padarytas biznis, greičiausiai iki Krymo, Ukrainos krizės ir karo. Aš tų detalių...

Neseniai karo niokotas Europos miestas šiandien laikomas vienu saugiausiu: į čia patekti galima buvo tik vienu tuneliu (25)

Ar esate matę muzikinį klipą kuriame dainą „Miss Sarajevo“ atlieka U2 ir Lučianas Pavarotis?...

Turistų įžūlumas Venecijoje peržengia sveiko proto ribas (19)

Venecijoje viešintis turistas šiurkščiai užsipuolė miesto gondolininką, neleidusį...

Lietuvos krepšinio sirgalius Pekine po ištikusio insulto paniro į komą: prašoma pagalbos (135)

Pasaulio krepšinio čempionatas Kinijoje vienam iš Lietuvos krepšinio gerbėjų baigėsi nelaime....

Lietuvos krepšinio rinktinės vairas siūlomas Maksvyčiui (28)

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) laisvą likusią vyriausiojo vyrų rinktinės trenerio kėdę...

Po nepalankaus sprendimo Norvegijos „Barnevernet“ Lietuvos motinoms sužibo viltis atgauti vaikus (87)

Tris kartus per metus po dvi valandas – tiek Gražinai Leščinskienei leidžiama pamatyti savo...

Spjūvis sovietų aukoms: neigia Baltijos šalių okupaciją, nes „gyventojams buvo suteikta pilietybė“ (481)

Rusijos karinės ir istorinės bendruomenės patariamosios tarybos pirmininkas Sergejus Ivanovas...

Kuzminskas „Olympiakos“ gretose debiutavo pralaimėjimu

Mindaugas Kuzminskas Pirėjo „Olympiakos“ komandos gretose sužaidė pirmas kontrolines rungtynes.

Ūkininko atkirtis Andriuliui: štai kokia turi būti tikra lietuviška mėsa (121)

Nuomonės formuotojas Liudvikas Andriulis sukėlė nemenką triukšmą kai pardavėjas vietoj...

„Apple“ tokios reakcijos nesitikėjo: internautai leipsta juokais iš naujojo „iPhone 11“ dizaino (43)

Praėjusią savaitę „Apple“ pristatė savo naująjį „ iPhone 11“, o „ Twitter “...