Šie sausainiai – kaip saulėgrąžos, pradėjus valgyti sunku sustoti ir nė nepajunti, kaip ištuštėja lėkštė. Didžiausia klaida gaminant buvo ta, kad gaminau iš vienos porcijos! Tad jei šaldytuve turite gėrimų, bet neturite užkandžių, štai puiki proga pasigaminti sausainius!

Sausainių apibarstymui neturėjau nei aguonų, nei sezamo sėklų, todėl naudojau bazilikus, raudonėlius, mairūnus. Arba siūlau nusipirkti picos prieskonių, čia jie puikiai tiktų!

Reikės:

180 g miltų;
90 ml alaus;
70 g tarkuoto sūrio;
0.5 a.š. druskos;
100 g šalto sviesto;
1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių;

Pabarstukams:

1 v.š. baziliko;
1 v.š. raudonėlio;
1 v.š. mairūno;
1 v,š. saldžiosios paprikos miltelių.

Eiga:

Miltus sumaišome su druska ir saldžiosios paprikos milteliais, burokine tarka įtarkuojame sviestą, pamaišome, kad sviestas apsiveltų miltais. Pilame alų ir viską gerai išmaišome, minkome rankomis, kol viskas sukimba. Suformuojame rutulį ir dedame bent pusvalandžiui į šaldytuvą.

Atvėsusią tešlą išminkome į ploną stačiakampį, vieną pusę apiberiame sūriu, lenkiame pusiau. Toliau vėl minkome didelį stačiakampį, vėl barstome sūrį, vėl lenkiame, vėl minkome.

Aš viską kartojau 3-4 kartus. Galų gale vėl turime didelį stačiakampį, sumaišome prieskonius skirtus pabarstymui ir apibarstome, supjaustome tešlą norimo dydžio juostelėmis. Kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 12-14 minučių.
Sūrūs sausainiai