„Maxima“ maisto gamybos meistrės Ingos Palivonaitės teigimu, norėdami nenusižengti prancūziškoms tradicijoms turėtume atkreipti dėmesį į kelis sūrių patiekimo aspektus. Svarbiausi iš jų – sūrio temperatūra, tinkama lėkštė ir skonį išryškinantys pagardai.
„Sūrį iš šaldytuvo reikėtų išimti likus ne mažiau nei valandai iki jo pateikimo ant stalo: taip sūris atskleis visus jam būdingus poskonius. Sūrius geriausia patiekti ant medinės lentelės, granito ar marmuro paviršiaus. Tai palengvina sūrio pjaustymą bei padeda išlaikyti temperatūrą“, – sako I. Palivonaitė.
Maisto gamybos meistrė siūlo kelis receptus, kaip paruošti idealią desertinę sūrių lėkštę – kaip derinti sūrius ir kokius pagardus rinktis. Derinius, kurie pamalonins ne tik svečio skrandį, bet ir akį.
Atkreipkite dėmesį, kad planuojant sūrio desertų lėkštę kiekvienam svečiui reikėtų numatyti apie 50 g kiekvieno patiekiamo sūrio rūšies.
Mocarela sūrio salotos
Vienai porcijai reikės:
0,05 kg sūrio mocarela
0,10 kg pomidorų
Saujelės rukolos salotų papuošimui
Alyvuogių aliejaus
Paruošimas:
Griežinėliais supjaustykite sūrį ir pomidorus. Išdėliokite juos ant lentelės ir puoškite rukolos salotų lapeliais. Salotas apšlakstykite keliais lašais alyvuogių aliejaus.
Kietojo sūrio ir medaus derinys
Vienai porcijai reikės:
0,05 kg kietojo sūrio (tinka tiek lietuvių, tiek ir užsienio gamintojų kietieji sūriai)
Medaus
Paruošimas:
Gabalėliais sulaužykite sūrį ir išdėliokite ant lentelės. Gabalėlius iš karto galite pagardinti medumi, arba šalia sūrio medų patiekti atskirame inde, kartu su mediniu medaus šaukšteliu.
Pagardai Fetos sūriui
Vienai porcijai reikės:
0,05 kg Fetos sūrio
Juodųjų alyvuogių
Žaliųjų alyvuogių
Paruošimas:
Sūrį supjaustykite didesniais kubeliais ir išdėliokite ant lentelės. Alyvuoges galite patiekti šalia sūrio arba atskirame inde.
Vasariškas maskarponės sūrio desertas
Vienai porcijai reikės:
0,05 kg maskarponės sūrio
0,04 kg šviežių braškių
Paruošimas:
Atskirkite braškių kotelius. Maskarponės sūrį galite patiekti ir atskirame indelyje: svečiai patys galės braškes panardinti sūrio indelyje.
Mėlynojo pelėsinio sūrio ir vaisių skanėstas
Vienai porcijai reikės:
0,05 kg mėlynojo pelėsinio sūrio
0,04 kg figų
0,04 kriaušių
Paruošimas:
Sūrį ir kriaušes supjaustykite kubeliais. Priklausomai nuo figų dydžio, jas taip pat galite supjaustyti mažesniais gabalėliais. Kartu su figomis verkite paruoštus kubelius ant medinio pagaliuko.
Skanaus!
Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!