aA
Gardus užkandis pavakariams ar netikėtiems svečiams pavaišinti.
© Corbis/Scanpix

Jums reikės:

12 didelių pievagrybių
125 g minkšto sūrio su kvepiančiaisiais pipirais,
50 g graikinių riešutų,
2 skiltelių česnako,
2 šakelių petražolių,
4 valg. šaukštų grietinėlės (9%),
žiupsnelio maltų muskato riešutų,
1,5 valg. šaukšto aliejaus,
druskos ir pipirų pagal skonį

Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite. Nupjaukite grybų kotelius, o kepurėles nulupkite. Kepurėles padėkite į šalį, o kotelius smulkiai supjaustykite. Nulupkite ir susmulkinkite česnakus. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.

Gerai įkaitinkite sausą keptuvę. Suberkite riešutus ir pakepinkite apie 4 min. nuolat maišant. Nukelkite nuo ugnies, palaukite kol atvės. Vėliau riešutus sukapokite peiliu į smulkius gabalėlius.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite grybų kepurėles iš abiejų pusių, kol apskrus (apie 4 min). Sudėkite į dubenį ir atvėsinkite.

Minkštą sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais. Dubenėlyje sumaišykite sūrį, riešutus, česnaką, susmulkintus žalumynus ir smulkintus grybų kotelius. Supilkite grietinėlę. Pagardinkite muskato riešutais, druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.

Pievagrybių kepurėles įdarykite paruoštu įdaru. Jas sudėkite į skardą, išklotą aliejumi suteptu pergamentiniu popieriumi ir kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje (200ºC) apie 7 min. Patiekalą galima patiekti šiltą arba šaltą.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Stebi Rusijos samdinių veiksmus: „Vagner“ nuo kitų skiriasi kardinaliai (144)

Spalio mėn. pradžioje Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) paskelbė naują sąrašą Rusijos ir kitų...

JAV šokiravo demaskuotas „Google“ duomenų rinkimo tinklas: jie žino per daug (1)

Antradienį, įpusėjus Kongreso posėdžiui „ Google “ klausimais, Atstovų rūmų narys Tedas...

Naujausiuose prezidentiniuose reitinguose – nemaloni staigmena vienam iš lyderių (534)

Kelis mėnesius vis augęs konservatorių kandidatės į prezidentus Ingridos Šimonytės reitingas...

Sinoptikai perspėja iš anksto: siaus pūga (11)

Artimiausias kelias dienas Lietuvą nuklos sniegas, o temperatūra laikysis ties keliais laipsniais...

Užkalnis: kvepiu geru gyvenimu ir oro uostais (33)

Ermenegildo Zegna Uomo. Būna kvepalai, kurie taip tampriai susiję su kokia nors vieta arba sistema,...

Kalėdų stalas. Tikros šventės receptas – kepta žuvis po daržovių apklotu

Nuo seno laikomasi papročio, kad ant Kūčių stalo turi nugulti 12 patiekalų. Artėjant šventėms,...

Egzotines keliones mėgstanti mokytoja Veronika atvira: gyventi tik iš atlyginimo būtų sunku (1241)

Jau daugiau nei dvi savaites Švietimo ir mokslo ministerijoje ( ŠMM ) budinti mokytoja Veronika...

„Amerikietiškas“ Putino oligarchas po JAV sprendimo kraujuoja milijardais (211)

Netrukus po to, kai Michaelas Cohenas pasišalino nuo Donaldo Trumpo patvirtinto nekilnojamojo turto...

Klaipėda jau aplenkė Vilnių ir šiuo metu turi dar ambicingesnį planą (30)

Besitęsiančia plėtra ir ekonomikos augimu susirūpinusi Klaipėda ir toliau deda pastangas, kad...

Edita Mildažytė papasakojo, kodėl ja buvo susidomėjęs saugumas (21)

Inernete jau galima pamatyti prieš 22 metu kurtą laidą „Xklanas“ (aut. Ligita Juknevičiūtė...