Produktai:

šviesi duona (mums skaniausia Palangos tipo duona), tinka ir tamsi
aliejaus kepti duonai
fermentinio sūrio
majonezo
česnako

Gaminimo eiga:

Duoną supjaustyti norimos formos ir dydžio gabaliukais. Siūlau pjaustyti pagaliukais – patogiau kabinti padažo ir valgyti :-).

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Aliejaus pilti tiek, kad duonos gabaliukai būtų apsemti maždaug iki pusės.

Duoną kepinti iš abiejų pusių. Žiūrėkite, kad labai neparuduotų, nes iškepusi bus labai kieta.

Iškepusią duoną sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.

Padažui sūrį sutarkuokite, česnaką labai smulkiai supjaustykite arba sutrinkite, sumaišykite viską su majonezu. Majonezo dėkite tiek, kad masė gautųsi drėgna. Tačiau sūrio vis tiek turi būti daugiau :-) (dariau „iš akies“, ragavau, jei trūko, dėjau dar. Pasikliaukite savo skoniu). Įdėkite

Sūrio masę pašildykite, jei padažas kiek per tirštas, galima įpilti vandens.