aA
Suflė idėja gali atrodyti viliojanti, ypatinga ir nekasdieniška, bet kiek baugina tai, jog toks iš pirmo žvilgsnio sudėtingas patiekalas gali nepavykti. Na, bet pamėginkite. Prieš tai atidžiai perskaitykite receptą. Šis lengvas patiekalas yra klasikinis; jį gamina žmonės visame pasaulyje.
Suflė
© Corbis/Scanpix
Ši versija pagaminta su sūriu ir špinatais, mėgstama kombinacija, ir jai reikia dviejų sūrių, Žementalio ir Parmezano – sodriam skoniui. Suflė galite gaminti atskiruose indeliuose arba viename didesniame inde. Bet kokiu atveju suflė išsipūs (juk ir pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos ir reiškia kvėpavimą), o išimta iš orkaitės sukris – bet tai visiškai natūralu ir skoniui nedaro jokios įtakos.

Suflė patiekite kaip pagrindinį patiekalą priešpiečiams ar lengvai vakarienei, galbūt su žaliomis salotomis.

Jums reikės:

4 valg. šaukšt. sviesto, ir dar šiek tiek – indams patepti
2 valg. šaukšt. miltų
1,5 stiklinės karšto pieno
6 kiaušinių (atskirti trynius ir baltymus)
1 susmulkinto svogūno
0,5 arb. šaukšt. druskos
žiupsnelio pipirų
1 stiklinės virtų, nusausintų ir supjaustytų špinatų
didelio žiupsnio susmulkintų krapų
1 arbat. šaukšt. cukraus
1 stiklinės tarkuoto Žementalio sūrio
0,5 stiklinės tarkuoto Parmezano sūrio.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°. Ištepkite sviestu 6 atskirus suflė indelius arba vieną dviejų litrų indą.

Ištirpinkite sviestą vidutinio dydžio keptuvėje. Kai suputos, įdėkite miltų ir sumažinkite ugnį. Kaitinkite maišydami, kol miltai vos paruduos – apie tris minutes. Palaipsniui plakdami pilkite pieną ir virkite maišydami, kol masė sutirštės, nuo dviejų iki trijų minučių.

Išjunkite ugnį ir sudėkite kiaušinių trynius, druską, pipirus, svogūnus, špinatus, krapus ir sūrį. Kiaušinių baltymus išplakite su druska, porą šaukštų įdėkite į špinatų masę ir labai atsargiai, su mentele įmaišykite likusius baltymus.

Supilkite tešlą į paruoštus indelius ar indą, kepkite, kol suflė pakils ir viršus paruduos – mažiems indams penkiolika-dvidešimt minučių, didžiajam – pusvalandį. Patiekite iškart.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Už kovą „Žalgirį“ gyręs Jasikevičius mojo ranka į nokautuojantį Jameso dūrį: man tai neįdomu specialiai Krepšinis.lt iš Maskvos (71)

Antrus metus iš eilės Maskvos „Megasport“ arenoje Kauno „Žalgiriui“ teko žaisti...

RAND ataskaitoje – dar vienas įspėjimas NATO: šios temos Baltijos šalys vengia ne veltui (326)

NATO viršūnių susitikimą Londone prezidentas Gitanas Nausėda pavadino puikiu ir net fantastišku....

Lietaus debesys išplis po visą šalį – siautės itin stiprus vėjas (3)

Penktadienį pietvakarių vėjas pasidarys dar gūsingesnis.

Juodžiausias Jasikevičiaus ruožas: ugnimi į ugnį atsakiusį „Žalgirį“ palaidojo Jameso tritaškis (638)

Kauno „Žalgirio“ (3-9) krepšininkų pastangos nutraukti pralaimėjimų seriją Eurolygoje...

Katastrofos zonoje gyvenusi moteris: ekskursijos į šią vietą turi būti ne pramoga, o galimybė išvysti kvailumo pasekmes (32)

Pagaliau atėjo metas apžvelgti įdomiausią Černobylio zonos objektą – Pripetės miestą....

Latvijos miestas pasipuošė kaip pasakoje: tapo tikra Kalėdų sensacija (79)

Kalėdoms artėjant Latvijos miestai tampa vis gražesniais. Štai ir Uogrė pavirto tikru kalėdiniu...

Rūta Steponavičienė

Vyras papasakojo, kaip jam pavyko nutraukti saitus su alkoholiu: kada joks kodavimas nepadės? (6)

Alkoholizmas – turbūt viena iš opiausių Lietuvos problemų. Tik ar pagalvojame, kad ši...

Rapšys nesulaikomas – apgynė Europos čempiono titulą ir iškovojo antrą aukso medalį (69)

Lietuvos plaukimo žvaigždė Danas Rapšys Glazge (Jungtinė Karalystė) vykstančiose Senojo...

Pasitikrinkite, ar jums tai negresia: 5 nepastebimi dalykai, kurie veda santykius į pražūtį (40)

Labai daug santykių nutrūksta – tokia realybė, kad ir kaip sunku būtų ją pripažinti. Dauguma...