Šios salotos – tikra mįslė. Jos nesudėtingai pagaminamos, gardžios, sočios ir net prabangios, tinkančios šventiniam stalui, nors ruošiamos iš paprastų produktų.
Salotoms ruošti reikia:
200 g kubeliais supjaustyto Mozzarella sūrio (ne minkšto, fasuoto „kamuoliukais“ skystyje, o „tvirtojo“, pjaustomo gabaliukais ir fasuojamo vakuuminėje pakuotėje; aš naudoju Rokiškio mozarella),
400 g rūgštokų obuolių, nuluptų ir taip pat supjaustytų kubeliais,
saujos migdolų – juos reikėtų nuplikyti verdančiu vandeniu, gerai nuvarvinti ir sukapoti (tik nesusmulkinkite iki miltų! Salotose turi jaustis migdolų gabaliukai). Beje, kuo migdolų daugiau, tuo salotos skanesnės.
Mėgiamo majonezo.
Viską sumaišykite, papuoškite žalumynais.
Skanaus!
Dalia