Gardūs blyneliai su balzaminiu pomidorų padažu.
Blynai
© Corbis/Scanpix

Blyneliams:

110 g tarkuotos fetos,
220 g tarkuoto sūrio (pvz., Čederio),
3 šaukštai šviežių žolelių mišinio (pvz., baziliko, čiobrelių, raudonėlių, petražolių),
50 g miltų ir dar truputis pabarstymui,
2 žiupsneliai kajeno pipirų,
2 dideli kiaušiniai,
2 šaukštai pieno,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų.

Džemui:

400 g pomidorų,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 mažas smulkintas mėlynasis svogūnas,
1 skiltelė spausto česnako,
1 šaukštas balzaminio acto, 1 šaukštelis rudojo cukraus,
druska ir pipirai.

1. Persijokite miltus ir juos sumaišykite su kajeno pipirais, druska ir juodaisiais pipirais. Padarykite duobutę centre, į ją įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Tada įmaišykite pieną. Turite gauti vientisos konsistencijos tešlą. Galiausiai įmaišykite sūrį ir žoleles. Uždenkite dubenį plėvele ir 1 val. palaikykite šaldytuve.

2. Tuo tarpu paruoškite pomidorų džemą: pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1 min. (arba 30 sek, jei pomidorai maži). Nusausinkite, nulupkite odeles, o minkštimus pasmulkinkite.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 5 min pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite likusius džemo ingredientus, išmaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies 30-40 min, kol skystis išgaruos ir gausite džemo tirštumo masę.

4. Kabinkite po šaukštą tešlos, suformuokite rutuliukus ir juos paspauskite, kad gautumėte maždaug 5 cm skersmens blynelius. Pabarstykite žiupsneliu miltų.

5. Ant gana didelės ugnies įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir iškepkite blynelius (po 45-60 sek. iš abiejų pusių). Jie turi būti rusvi ir traškūs. Nusausinkite ant popierinės servetėlės ir patiekite su balzaminiu pomidorų padažu bei žaliomis salotomis.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ji turėjo gimti mirusi: sukrečianti po aborto išgyvenusios naujagimės istorija (29)

Kai Melissai Ohden suėjo 14 metų, ji sužinojo šokiruojančią tiesą – jos motina nutraukė...

Apie svarbią organizmui medžiagą žino ne visi: trūkumas vargina, bet jį pastebėti sunku (2)

Galbūt apie tai nesusimąstėte, tačiau priežastis, kodėl jums norisi saldumynų, esate pavargę...

Papiktino 100 eurų reikalavimas už staliuko rezervaciją: gal nevaidinkite čia Niujorko ar Londono (108)

Bent kartą gyvenime kavinėje ar restorane daug kam tenka rezervuoti staliuką kokiam nors...

Po veidmainiškų Gražulio išvedžiojimų – kandūs internautų kirčiai (536)

Po to, kai Seimo narys Petras Gražulis prisipažino su palangiške Birute Navickaite susilaukęs...

Gyvai / Pasaulio čempionatas: Serbija – Šveicarija 1:0 (18)

Penktadienio vakarą Kaliningrade vykstančiose paskutinėse pasaulio futbolo čempionato E grupės...

Sunku užgniaužti pavydą: mokykla Danijoje sukels tikrą perversmą (15)

Žvelgdami atgal į savo vaikystę, tikriausiai prisimename, kad daugiausia patirties mums pavyko...

Medikė: vien krūtimi maitinančios mamos daro didelę klaidą (2)

Auginant pirmąjį vaikutį kyla daug klausimų ir baimių. Mamytės pokalbių svetainėse dalinasi...

Atlikėja Mia nusirėžė plaukus: išvaizdos pokyčiai – prieš naują etapą asmeniniame gyvenime (128)

Ne paslaptis, jog gyvenimo pokyčius atspindi ir besikeičianti išvaizda. Na, o asmeninio gyvenimo...

Gastronominė kelionė po Niujorką: kas pasaulio sostinėje laikoma svajonių pusryčiais? (1)

Vykstant į Niujorką, niekada negali žinoti, kaip pasisuks pažintis su svajonių miestu. Vieni su...

Trumpas muša prekybos karo būgnais: grasina smogti į jautrią ES vietą (128)

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pagrasino, kad tuo atveju, jei ES pademonstruos priešiškumą...