Mėsą, kad ji būtų sultinga, reikia iš vakaro sumaišyti su sojų padažu.

Jautiena ir aviena bus sultinga, jeigu mėsą pagardinsite prieskoniais, prikaišiosite į ją česnako skiltelių, o po to apsuksite banano žievėmis ir iškepsite.

Jautiena bus minkšta, jeigu ją troškinsite su imbieru.

Mėsa bus minkšta, jei ją troškindami įdėsite citrinos žievelės.
Jeigu mėsa yra kieta, įdėkite ją į vandenį su actu (1 litrui vandens 1 stiklinė acto) ir palaikykite 2 valandas. Verdant tokią mėsą galima į puodą įpilti šaukštą acto arba citrinų sulčių - mėsa bus minkštesnė ir skanesnė.

Sušaldytos mėsos nereikėtų šildyti vandenyje. Geriau ją nuplauti šaltu vandeniu ir 2-3 valandoms padėti į uždarą indą. Nepamirškite, kad atšildyta ir vėl sušaldyta mėsa tampa kieta, sausa, praranda maistingąsias savybes.

Kieta jautiena bus minkštesnė, jei per naktį ją palaikysite ištrintą sausomis garstyčiomis.

Norėdami, kad orkaitėje kepama višta, triušis ar paršelis gražiai paskrustų, mėsos paviršių ištepkite grietine.

Mėsos faršas bus sultingas, jeigu į jį įpilsite truputį labai šalto vandens arba aliejaus.

Jeigu į faršą įdėsite sutarkuotos bulvės arba grietinės, o darydami kotletus į jų vidų įdėsite gabalėlį sviesto, jie bus minkšti ir sultingi.

Kotletai bus skanesni, jei į mėsą įdėsite vienodomis proporcijomis žalio ir kepto svogūno, žalios smulkiai sutarkuotos bulvės.

Kepenys bus ypač skanios, jei prieš kepdami jas 2-3 valandas palaikysite šaltame piene. Sūdyti kepenis reikia tuomet, kai šios baigia kepti.

Kepti kepenis reikia ant stiprios ugnies - taip jos išsaugos sultis.