Reikės:

300 g konservuotos lašišos;
3 vidutinio dydžio bulvių;
1 morkos;
1 svogūno;
0,5 raudonos saldžiosios paprikos;
0,5 geltonos saldžiosios paprikos;
1,5 valg. š. skysčio nuo raugintų agurkų;
1 lauro lapo;
druskos, juodųjų pipirų;
augalinio aliejaus kepimui.

Paruošimo laikas: 20 min./2 porcijos

Bulves, svogūną ir morką nulupkite arba nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite daržoves į verdantį pasūdytą vandenį. Užvirinkite ir pridėkite 200 g konservuotos lašišos kartu su skysčiu. Įmeskite lauro lapą, įberkite pipirų. Nugriebkite putas ir virkite 5 min. Išgriebkite lauro lapą.

Saldžiąsias paprikas nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite šiaudeliais. Pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi 3 min. Likusią konservuotą žuvį sutrupinkite į mažesnius gabaliukus.

Maišytuvu sutrinkite sriubą iki vienalytės masės. Supilkite sūrymą nuo raugintų agurkų ir sudėkite kepintas paprikas. Sriubą dar kartą užvirinkite ir iš karto nukelkite nuo ugnies. Sriubą išpilstykite į lėkštes, įdėję į jas konservuotos lašišos gabaliukų.

P.S. Kartu su sūrymu į sriubą galite įdėti ir 1 – 2 raugintus agurkėlius, prieš tai juos nulupę ir supjaustę siaurais šiaudeliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)