Produktai tešlai:

300 g špinatų (galima šaldytų),
3 kiaušiniai,
1 – 2 šaukštai miltų
druskos pagal skonį

Įdarui:

400 g tepamo sūrio,
5 – 6 marinuoti agurkai,
saujelė krapų,
druskos, pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti:

Špinatus įdėkite į verdantį vandenį ir porą minučių pavirkite, paskui perliekite šaltu vandeniu ir palikite kiaurasamtyje, kad nuvarvėtų. Jei špinatai šaldyti, atšildykite, vandenį nupilkite.

Sutrinkite špinatus trintuvu. Išplakite kiaušinius, sudėkite špinatus, druską, pipirus, miltus, išmaišykite iki vientisos masės. Jei tešla skystoka, įberkite daugiau miltų.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Įtieskite į kepimo skardą kepimo popieriaus, tešlą iškočiokite, jos lakštą įklokite į kepimo skardą. Kepkite 10 – 15 min., paskui ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Paskui perpjaukite į dvi lygias dalis.

Įdarui smulkiai supjaustykite agurkus ir žalumynus, sumaišykite su sūriu. Vieną tešlos lakštą įdėkite į lėkštą, ant jo uždėkite įdarą, uždenkite antru lakštu. Uždenkite maistine plėvele ir 2 – 3 val. įdėkite į šaldytuvą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)