Paruošimo laikas: 30 min.
Kepti: 55 min. 190 laipsnių temperatūroje
Atvėsinti 15 min.

Ingredientai:

¾ stiklinės cukraus;
½ stiklinės rudojo cukraus;
1/3 stiklinės kukurūzų krakmolo;
2 šaukštai smulkiai supjaustyto kristalizuoto imbiero;
1 šaukštelis susmulkintos apelsinų žievelės;
4 ½ stiklinės šviežių ar šaldytų nesaldytų raudonųjų vyšnių be kauliukų
1 stiklinė spanguolių;
tešlos (receptas žemiau);
pieno.

Įdarui: dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, rudąjį cukrų, krakmolą, imbierą ir apelsino žievelę. Sudėkite vyšnias ir spanguoles, sumaišykite. Jei naudojate šviežias vyšnias, palaikykite 15 minučių, kol atsiras sirupo, vis pamaišydami. Jei naudojate šaldytas, palaikykite 45 min arba kol vyšnios pusiau atitirpusios.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Paruoškite tešlą. Pusę tešlos sudėkite ant 9 colių pyrago formos, užlenkite galus. Sudėkite įdarą.
Viršui: Supjaustykite likusią tešlą ¾ colio juostelėmis. Uždėkite jas ant įdaro, suformuodami groteles. Sujunkite juostelių galus su apatine tešla. Pašlakstykite pienu ir apibarstykite cukrumi.

Kad neparuduotų, galite uždengti folija. Kepkite 30 minučių (arba 50, jei naudojate šaldytas uogas). Nuimkite foliją. Kepkite dar 25-35 minutes arba kol tešla nepageltonuos. Atvėsinkite.

Tešlai

Ingredientai

2 ¼ stiklinės miltų;
¾ šaukštelio druskos;
2/3 stiklinės margarino;
7-8 šaukštai šalto vandens.

Sumaišykite miltus ir druską. Supjaustykite margariną, kol dalys bus žirnio didumo. Apšlakstykite po šaukštą šalto vandens, kol visas mišinys taps drėgnas. Padalinkite į dvi dalis, iškočiokite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)