Įprastom darbo dienom pas mus ant stalo dažnai išvystumėte įvairiausių patiekalų su makaronais. Tai vienas iš tų patiekalų, kai mažiausiomis laiko ir pastangų sąnaudomis galima pasigaminti labai paprastai lengvą ar netgi gurmanišką vakarienę. Kai nėra gamybinio įkvėpimo, renkuosi paprastą padažą iš pomidorų (štai tokį galite rasti čia) ir priedus, kuriuos randu šaldytuve: sūris, vytintas kumpis, konservuotas tunas, bet kai nusibosta – išbandymui pasitelkiam ir įvairesnius makaronus, ir skanesnius priedus.
© Bubblekitchen

Kas sakys, kad juoda spalva nekelia apetito, tai vat būtent šiame patiekale ir panaudotas žolelių žalias padažas ir raudoni vyšniniai pomidoriukai.

Jei dar nebandėte makaronų su sepijų rašalu – pats laikas tą padaryti! Paruošimo laikas apie 10-15 minučių, o rezultatas labai išvaizdus ir skaniai sotus.

Patiekalui paruošti reikės:

Spageti makaronų su sepijų rašalu
šviežios lašišos
vyšninių pomidorų
petražolių
kietojo sūrio
alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų

Pradedam nuo padažo: elektriniu trintuvu susmulkinau petražoles (galite naudoti ir kitas šviežias mėgstamas žoleles: baziliką, kalendrą), česnaką, supyliau alyvuogių aliejų, įtarkavau kietojo sūrio, pagardinau pagal skonį druska ir pipirais.

Vienoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus pakepinau vyšninius pomidorus su visomis šakelėmis, pagardinau druska, truputėliu balzaminio actu.

Kitoje keptuvėje kepiau lašišą, kepiau tik kelias kelias minutes, nesinori, kad lašiša perkeptų ir taptų sausa.

Išviriau makaronus.

Pateikimas lėkštėje: makaronus, apšlakstytus alyvuogių aliejumi, gražiai susukite lėkštėje į kauburėlį, ant viršaus uždėkite lašišos gabalėlius, šone – pomidorus ir po kelis žiupsnelius žaliojo padažo.

Spagečiai su lašiša
© Bubblekitchen
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kas sieja „valstiečius“ su Matijošaičiu? Atsakymą kauniečiai rado pašto dėžutėse (111)

Kam „valstiečiams“ savo partiniame leidinyje reklamuoti Kauno miesto merą Visvaldą...

Maisto klastojimas: vietoj žuvies mums parduoda vandens glazūrą ir džiuvėsėlius (60)

Silkės vietoje sardinių siekiant atpiginti produktų gamybą arba vengiant mokesčių, šaldytų...

Junckerio elgesiu pasibaisėjęs prancūzų žurnalistas: jis peržengė visas ribas papildyta (78)

„Atmosfera Briuselyje pastaruoju metu primena Brežnevo epochą. Mūsų politinei sistemai vadovauja...

Laukia dešimtmečiai prekybos karo? (24)

Apsisvaidymas vis naujais prekių sąrašais, kuriems taikomi muitų tarifai, jau yra nebe derybinė...

Gamta kėsinasi atimti pamėgtą lietuvių pramogą (4)

Poilsiautojams ši vasara prasidėjo kur kas anksčiau ir labai gerai: jau gegužės mėnesį...

Sostinės širdyje – trumpų suknelių ir šortų madų šou

Savaitgalį gero oro nepagailėta – termometro stulpeliai rodė virš 25 laipsnių Celsijaus....

Specialistai pataria: dešimtmetis jau turėtų mokėti skalbti ar įkalti vinį (6)

Vaikai sugeba kur kas daugiau, negu jūs įsivaizduojate, tad tėvai darydami viską už savo atžalas...

Rusijos tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą Lietuvos prokurorams ir teisėjams atnaujinta 12:46 (306)

Rusija reiškia nepasitenkinimą Lietuvos prokuratūra , kuri už dalyvavimą nusikalstamuose Sausio...

Neatpažįstamai pakeitė legendinę Lietuvos vietą: štai čia marozų tikrai nerasite (125)

„Marozų kurortas“ – tokia nemaloni etiketė nuo seno persekioja Palangą. Tai pastebintis...