4 porcijos

Produktai:

350 gramų spagečių (nevirtų),
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 skiltelė česnako (susmulkinti),
pusė arba visa aitriosios paprikos ankštis (sėklas išimti, minkštimą smulkiai supjaustyti),
2 vidutinio dydžio cukinijos (supjaustyti plonomis juostelėmis), smulkiai sutarkuota 1 citrinos žievelė,
75 gramai minkšto ožkos sūrio arba brinzos,
saujelė šviežių mėtų (susmulkinti).

Kaip gaminti:

1. Vadovaudamiesi instrukcija dideliame puode išvirkite spagečius.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pusę minutės pakepkite česnaką ir aitriąją papriką, tada sudėkite cukiniją ir dar minutę pakepkite. Nukelkite keptuvę nuo viryklės.

3. Nukošę spagečius pasilikite stiklinę vandens, kuriame jie virė. Spagečius sudėkite į keptuvę su cukinija, ten pat suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir supilkite citrinos sultis. Apibarstykite didžiąja dalimi sutrupinto ožkos sūrio, įpilkite truputį vandens, kuriame virė spagečiai.

4. Įberkite į spagečius norimų prieskonių, jei trūksta – druskos, tuomet išdėliokite į keturias lėkštes, apibarstykite mėtomis, likusiu ožkos sūriu ir juodaisiais pipirais ir iš karto patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)