aA
Kvapnūs prieskoniai, ryškiaspalvės daržovės, rauginti produktai, grybai, sultingi žalumynai, makaronai, ryžiai, sotūs ankštiniai – viskas tinka į vegetarišką sriubą.
Sotu ir skanu: aštri daržovių sriuba su ryžiais
© Shutterstock nuotr.

Jei nesate veganai, sriubą skaninti galite ir sūriu ar kiaušiniu. Vienintelis vegetariškos sriubos trūkumas – joje nėra mėsos, Tačiau vargu ar galima tai vadinti trūkumu, nes sriubos skonis nuo to visiškai nenukenčia, be to, nenukenčia ir jūsų piniginė bei talija. Tasty.delfy.lv siūlo pasigaminti bent kelias iš šių sriubų, nes jų tikrai verta paragauti!

Produktai

1 didelis svogūnas
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
2-3 česnako skiltelės
2 vidutinio dydžio morkos
2 saliero kotai
2 arb. šaukšteliai džiovintų čiobrelių
0,5 arb. šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių
3 porai
2,5 l daržovių sultinio
450 g pomidorų savo sultyse
3 valg. šaukštai ryžių
2 valg. šaukštai citrinų sulčių
druskos, pipirų pagal skonį

Daržovių sriuba neturi būti nuobodi! Šis receptas toks ir nėra: sriubos skonio paslaptis – šiek tiek neįprastas skonių derinys, kurį ypač pabrėžia šildantis aitriųjų paprikų aštrumas ir citrinos rūgštumas. Sotumui – ryžiai.

Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Ant vidutinio karštumo ugnies apkepinkite ir patroškinkite supjaustytus svogūnus, po penkių minučių sukrėskite smulkintą česnaką ir kepinkite dar 1 minutę.

Sumeskite smulkiai supjaustytas morkas ir salierus, įberkite čiobrelių, aitriųjų paprikų ir griežinėliais supjaustytų porų.

Maišydami kepinkite dar 3-4 minutes.

Supilkite sultinį, sukrėskite pomidorus su visomis sultimis ir nuplautus ryžius.

Viską užvirkite, o kai skystis pradės burbuliuoti, sumažinkite liepsną. Virkite apie pusvalandį.

Įspauskite citrinų sulčių, paskaninkite druska ir pipirais. Patiekite iškart.

Skanaus!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Užsienyje gyvenančios lietuvės papasakojo, kiek čia kainuoja vaikų darželiai: apie tokią sumą, kokia – Lietuvoje, net nesvajoja (184)

Sostinėje pakilus valstybinių darželių kainoms, tėvai sujudo. Kai kurie už sausio mėnesį...

Ginekologė: vienos vyno taurės motina gali nejausti, bet vaisiui tai – daug rimtesnė žala (4)

Pirmadienį pareigūnai pasidalijo informacija, kad savaitgalį Vilniuje girta moteris pagimdė...

Šiurpūs pasaulio oro uostai: neįprasti keleivių patikrinimai, flomasteriu rašomi skrydžiai ir tuščias, auksu nulietas terminalas (13)

Ar matėte filmą „Terminalas“? Jo herojus, kurį vaidina Thomas Hanksas, papuola į kvailą...

Alytaus zonoje – skandalingi įvykiai: naktį, įtariama, sumuštas buvusios „pupytės“ vyras Jakutis (192)

Alytaus pataisos namuose – skandalingi įvykiai: įkalinimoje įstaigoje, įtariama, kiti bausmę...

Tomas Vaitelė

Trumpalaikės šlovės kalvė: jeigu ir laimėsime „Euroviziją“, tai netyčia (3)

Kasmet sausio ir vasario mėnesiai prasideda tuo pačiu: „kokios šiemet bus tendencijos“, „ar...

Žinia kavos mėgėjams: ten, kur ji auginama, vietiniai jos net negeria (29)

Viena geriausių pasaulyje kavų auga Kenijoje . Tai žino kavos mylėtojai įvairiose pasaulio...

Intymi šeimos problema varo žmoną iš proto: naktimis norisi rėkt į pagalvę (92)

Aptarkime hipotetinę situaciją. Žmona, kuri tėra 30-ies ir nori aktyviai gyventi romantinį...

Radikalus smalsumas. Prof. Egidijus Rimkus apie klimato kaitą: neaišku, kiek žmonijos išgyvens

Klimato kaita yra faktas, kurį mokslininkai tyrinėja jau keletą dešimtemčių. Profesorius...

Gyventojai aptiko įstatymų spragą: architektai daro, ką nori, o institucijos skėsčioja rankomis (45)

NT ekspertai Vilniuje esantį istorinį Žvėryno mikrorajoną įvardija kaip vieną...

|Maža didelių žinių kaina