aA
Dalinamės su Jumis Ugnės Būbnaitytės receptu iš knygos „Saldi alternatyva“.
© Shutterstock

8-10 porcijų reikės:

Pagrindui:

85 g migdolų miltų arba maltų migdolų
55 g šokolado skonio baltymų miltelių
25 g natūralios kakavos
2 šaukštai traškaus riešutų sviesto
5 šaukštai nesaldinto riešutų pieno
1 šaukštas stevijų lapų saldiklio
Žiupsnelis smulkios jūros druskos

Kremui:

500 g lieso tepamojo sūrio
45 g vanilės skonio baltymų miltelių
2 kiaušinių
1 šaukšto miltų be glitimo arba sezamų miltų
150 g žemės riešutų sviesto, geriausia natūralaus, pvz., „Meridian“
45 g stevijų lapų saldiklio

Tortui papuošti:

100 g juodojo šokolado ir truputis riešutų pieno

Eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, išklokite pergamentiniu popieriumi 18–20 cm skersmens torto formą nuimamais kraštais.

Į virtuvinį kombainą sudėkite visus pagrindo produktus ir gerai sumalkite. Sustabdykite kombainą, suspauskite trupinius delne ir, jeigu jie laiko formą, nesubyra, perdėkite į paruoštą formą stipriai spausdami, tolygiai paskirstydami. Spauskite taip, kad pagrindas kelis milimetrus užeitų ant formos kraštų – kraštelis neleis išvarvėti kremui.

Kremui į švarų kombaino indą sudėkite visus produktus ir sumalkite kreminę masę. Supilkite ant paruošto pagrindo, išlyginkite paviršių ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 40 minučių – pajudinto torto centras turi judėti. Visiškai atvėsinkite formoje. Geriausia, kad pastovėtų šaldytuve per naktį arba bent 4 valandas.

Prieš tiekdami nuimkite formos kraštus, perdėkite tortą ant serviravimo lėkštės ir apliekite šokoladu, išlydytu su keliais šaukštais riešutų pieno. Galite papuošti skrudintais kapotais riešutais.

Patarimas: Jeigu į šokoladą įpiltą pieną sutrauks, nesijaudinkite, įpilkite jo dar truputį ir maišydami pamatysite, kaip jis pavirs į skystą šokoladinį glajų.

Šokoladinis žemės riešutų ir varškės tortas
© Asmeninis archyvas
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Be darbo likęs vyras šaukiasi pagalbos: 15 dienų gyvenau miške, dabar miegu oro uoste valtybės parama – 83 eurai (4)

„Esu į gyvenimą besikabinantis žmogus. Suprantat, likau be gyvenamosios vietos, miegu oro uoste,...

Šiame rajone galima rasti pigių būstų, bet vilniečiai čia gyventi vis dar bijo

Sostinės Naujininkų mikrorajonas yra vienas iš tų, į kuriuos vilniečiai vis dar žiūri...

Nepaneigiama „Brexit“ įtaka: svaras gali šauti į viršų. Arba smegti žemyn

Anot didžiausio Jungtinės Karalystės banko, Didžiosios Britanijos gruodžio mėnesio rinkimų...

Jasikevičius „nuleido galvą“, bet savo sistemos keisti nesiruošia: dėl jos nepralaimėjome nė karto (166)

„Nauji žaidėjai dar apstulbę nuo Eurolygos, veteranai dar džiaugiasi finalo ketvertu ir...

Lietuviai Sankt Peterburge gali jaustis turtuoliais: paskaičiavo, kiek kainuoja prabangus savaitgalis dviem (326)

Neigiamus ir baisius dalykus Rusijoje būtų galima vardinti ilgai, bet DELFI Kelionių ambasadorius...

Po naujo meniu pristatymo vyno bei maisto žinovė kirto „Stikliams“: nusileiskite ant žemės (163)

Maisto žinovai ir kritikai apniukusį lapkričio trečiadienį susirinko į šviesų restorano...

Žiema ateina: oro temperatūra artės prie nulio (15)

Naktį stiprokas pietryčių vėjas plėšė debesų skraistę, o pragiedrėjus paryčiui oras...

Prekybos tinklai apsisprendė dėl darbo per Kalėdas – nedirbs nė vienas (105)

Didieji prekybos tinklai Lietuvoje jau nusprendė, kaip dirbs didžiųjų švenčių metu. Kaip ir...

Kissingeris piešia labai niūrų scenarijų: rezultatas gali būti net blogesnis nei Europoje (178)

Vienas žymiausių JAV valstybės sekretorių Henry Kissingeris įspėjo, kad tarp Jungtinių...

Kurtinaitis su „Chimki“ iš Ispanijos grįžta tuščiomis – nusileido ir „Žalgirį“ pralenkusiai Valensijos ekipai (2)

Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ (6/4) kariauna Eurolygoje per dvigubą...