Dalinamės su Jumis Ugnės Būbnaitytės receptu iš knygos „Saldi alternatyva“.
© Shutterstock

8-10 porcijų reikės:

Pagrindui:

85 g migdolų miltų arba maltų migdolų
55 g šokolado skonio baltymų miltelių
25 g natūralios kakavos
2 šaukštai traškaus riešutų sviesto
5 šaukštai nesaldinto riešutų pieno
1 šaukštas stevijų lapų saldiklio
Žiupsnelis smulkios jūros druskos

Kremui:

500 g lieso tepamojo sūrio
45 g vanilės skonio baltymų miltelių
2 kiaušinių
1 šaukšto miltų be glitimo arba sezamų miltų
150 g žemės riešutų sviesto, geriausia natūralaus, pvz., „Meridian“
45 g stevijų lapų saldiklio

Tortui papuošti:

100 g juodojo šokolado ir truputis riešutų pieno

Eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, išklokite pergamentiniu popieriumi 18–20 cm skersmens torto formą nuimamais kraštais.

Į virtuvinį kombainą sudėkite visus pagrindo produktus ir gerai sumalkite. Sustabdykite kombainą, suspauskite trupinius delne ir, jeigu jie laiko formą, nesubyra, perdėkite į paruoštą formą stipriai spausdami, tolygiai paskirstydami. Spauskite taip, kad pagrindas kelis milimetrus užeitų ant formos kraštų – kraštelis neleis išvarvėti kremui.

Kremui į švarų kombaino indą sudėkite visus produktus ir sumalkite kreminę masę. Supilkite ant paruošto pagrindo, išlyginkite paviršių ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 40 minučių – pajudinto torto centras turi judėti. Visiškai atvėsinkite formoje. Geriausia, kad pastovėtų šaldytuve per naktį arba bent 4 valandas.

Prieš tiekdami nuimkite formos kraštus, perdėkite tortą ant serviravimo lėkštės ir apliekite šokoladu, išlydytu su keliais šaukštais riešutų pieno. Galite papuošti skrudintais kapotais riešutais.

Patarimas: Jeigu į šokoladą įpiltą pieną sutrauks, nesijaudinkite, įpilkite jo dar truputį ir maišydami pamatysite, kaip jis pavirs į skystą šokoladinį glajų.

Šokoladinis žemės riešutų ir varškės tortas
© Asmeninis archyvas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Iškėlė versiją, kodėl dingo baikeris: viskas prasidėjo dar vasarą (272)

Mįslingai dingusio baikerio Aivaro Kilkaus draugai ir artimieji surėmė pečius su policijos...

Sprendžiamas 17-os „Rimi“ ir „Iki“ parduotuvių likimas (65)

Konkurencijos tarybai leidus susijungti prekybos tinklams „Rimi“ ir „Iki“ , bendrovės...

Su vyru bengališką kebabinę įkūrusi lietuvė: pradžia buvo lyg ėjimas užminuotu lauku (126)

Lietuvė Jolita Aktar ir jos vyras, bengalas Faridas Aktaras šiandien yra ne tik laiminga šeima, bet...

Liberalų agonija: laikinuoju pirmininku patvirtino E. Gentvilą, bet ir dėl to skraidė žiežirbos (289)

Penktadienį susirinkusi Liberalų sąjūdžio valdyba priėmė pirmininko Remigijaus Šimašiaus...

Tritaškių badą Maskvoje kentęs „Žalgiris“ neprilygo atletiškajam „Chimki“ klubui (236)

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai neišlaikė pirmojo rungtynių egzamino svečiuose. Antrose...

Šiaulių arenos gimtadienyje – ir A. Šedžius: atvyko ne su žmona (79)

Penktadienio vakarą Šiauliuose skambėjo dainos ir sveikinimai. Dešimtmečio jubiliejų...

Su I. Norkute skirtingais keliais pasukęs A. Žvinys renginyje pasirodė su žavia bičiule (2)

Dar kovą pranešę apie savo skyrybas aktoriai Inga Norkutė ir Aurimas Žvynys pasuko...

Išsiaiškinta, kokie triukai lovoje išties pasiteisina (10)

Psichologine mūsų sveikata ir puikia savijauta besirūpinantys specialistai nepaliauja žarstę...

Užburiančios nuotraukos: susipažinkite su kemperiu keliaujančia ožka (1)

Frankie Rae – kiečiausia keliaujanti ožka , kokią tik jums yra tekę matyti. Tai ne pokštas:...

Netikėčiausi lietuvių norai: nuo prašymų sekti žmoną iki Biblijos programėlės (3)

Telekomunikacijų paslaugas teikiančių bendrovių salonuose dirbantys ekspertai kasdien padeda...