Produktai:

225 g miltų,
350 g cukraus pudros,
85 g kakavos miltelių,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio sodos,
2 kiaušiniai,
250 ml pieno,
125 ml aliejaus,
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto,
250 ml verdančio vandens.

Šokoladiniam glajui:

200 g juodojo šokolado,
200 ml riebios grietinėlės.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ištepkite sviestu dvi 20 cm skersmens kepimo skardas.

2. Visus komponentus pyragui, išskyrus verdantį vandenį, sumaišykite dideliame dubenyje. Maišykite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa.

3. Tada po truputį supilkite verdantį vandenį. Masė bus gana skysta.

4. Supilkite tešlą į dvi kepimo formas ir kepkite 25 – 35 min., kol pyrago paviršius bus kietas, o įbedus ploną medinį pagaliuką prie jo nebelips tešla.

5. Ištraukite iškepusius pyragus iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti.

6. Glajui pakaitinkite šokoladą ir grietinėlę ant labai mažos liepsnos, kol ištirps šokoladas. Tada nukaiskite puodą ir toliau plakite masę, kol ji taps vientisa. Tada palikite glajų 1 – 2 val. pravėsti arba tol, kol jis bus pakankamai tirštas, kad juo būtų galima aplieti pyragą.

7. Vieno pyrago viršų ištepkite šokoladiniu glajumi, ant viršaus uždėkite kitą pyragą. Paskui iš dviejų dalių gautą pyragą aptepkite šokoladiniu glajumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)