4 – 6 porcijos

Produktai:

140 g juodojo šokolado (70 proc. kakavos),
120 g sviesto,
200 g cukraus,
1/2 pakelio vanilinio cukraus,
2 kiaušiniai,
100 g miltų,
1 pakelis kepimo miltelių,
1/4 šaukštelio cukraus,
50 g zefyriukų,
2 šaukštai konjako arba romo.

Kaip gaminti:

1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumaišykite su sviestu ir druska dideliame dubenyje. Paskui įstatykite indą į indą su vandeniu ir ištirpinkite viską iki vientisos masės.

2. Nukelkite šokoladą nuo viryklės, suberkite cukrų, įmaišykite kiaušinius, vėl įstatykite į indą su vandeniu ir apie minutę pakaitinkite.

3. Miltus su kepimo milteliais persijokite. Suberkite vanilinį cukrų. Suberkite birius komponentus į indą su šokoladu. Kruopščiai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

4. Nukaiskite šokolado masę nuo viryklės, pilkite konjako arba romo.

5. Ištieskite gilią kepimo skardą kepimo popieriumi, supilkite tešlą, paskirstykite ją lygiu sluoksniu, maždaug 2 cm storio. Ant viršaus išdėliokite zefyriukus.

6. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 25 min.

7. Išimkite pyragą iš orkaitės, tegu atvėsta iki kambario temperatūros. Paskui sulaužykite į gabalėlius. Patiekite su karštu šokoladu arba su kava, ledais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)