Sviesto kepimo formai patepti,
2 stiklinės (300 g) džiovintų vyšnių,
1 stiklinė (200 ml) porto,
½ stiklinės (55 g) neskaldytų grūdų kvietinių miltų,
1/3 stiklinės (40 g) nesaldintos kakavos miltelių,
½ šaukštelio druskos,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
300 g juodo šokolado gabalėlių,
5 ½ šaukšto (80 g) nesūdyto sviesto,
2 stiklinės Muscovado cukraus,
4 dideli kiaušiniai,
½ stiklinės (100 g) grietinės,
1 stiklinė (145 g) šokolado gabalėlių,
kakavos miltelių papuošimui.

1-2 dienos iki pyrago kepimo sudėkite vyšnias į vidutinio dydžio indą ir apipilkite portu. Uždenkite. Kas 12 val. pamaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Įstatykite groteles orkaitės viršuje. Stačiakampę kepimo formą patepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius.

Virš puodo su verdančiu vandeniu įstatykite nerūdijančio plieno dubenėlį taip, kad jis nesiliestų su vandeniu. Į jį sudėkite 300 g šokolado gabalėlių, sviestą ir cukrų. Maišykite, kol šokoladas ištirps ir gausis vientisa masė. Sudėkite į kitą indą ir leiskite atvėsti. Plakdami mikseriu po vieną įmuškite kiaušinius ir retsykiais pamaišykite mediniu šaukštu. Sudėkite miltų mišinį, išmaišykite ranka. Įmaišykite grietinę, likusius šokolado gabalėlius ir vyšnias su portu.

Gautą tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie valandą. Pyrago vidurys turi būti tvirtas, nedrebėti. Neišimkite iš formos, leiskite atvėsti. Jei norite, kad atpjauti gabalėliai būtų gražus, prieš supjaustydami pyragą palaikykite šaldytuve. Pjaustydami nuolat nuplaukite peilį šiltu vandeniu. Pabarstykite kakavos milteliais ir patiekite pyragą kambario temperatūros.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją