Produktai:
1 ir 1/4 stiklinės cukraus,
1/3 stiklinės aliejaus,
1/4 stiklinės obuolių tyrės,
2 kiaušiniai,
7 šaukštai kefyro,
1 šaukštelis sodos,
4 šaukštai kakavos miltelių,
1/2 šaukštelio druskos,
1 ir 1/2 šaukštelio cinamono,
2 stiklinės miltų,
2 stiklinės smulkintų cukinijų,
4 šaukštai lydyto sviesto.
Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Keksiukų formelę papurkškite kepimui skirtu mišiniu.
2. 3/4 cukraus, aliejų ir obuolių tyrę išmaišykite dideliame dubenyje mediniu šaukštu. Įmuškite kiaušinius, įpilkite kefyrą, suberkite sodą, kakavą, druską ir 1 šaukštelį cinamono. Supilkite ir įmaišykite miltus. Įmaišykite tarkuotas cukinijas.
3. Sudėkite tešlą į keksiukų formą, kepkite 10 – 12 min. Paskui palikite 5 min. pravėsti, tada išimkite iš formelės.
4. Prieš patiekiant mažame dubenyje sumaišykite likusį cukrų ir cinamoną. Pamirkykite keksiukus lydytame svieste ir pavoliokite cukruje su cinamonu.
Skanaus!