Produktai:

1 ir 1/4 stiklinės cukraus,
1/3 stiklinės aliejaus,
1/4 stiklinės obuolių tyrės,
2 kiaušiniai,
7 šaukštai kefyro,
1 šaukštelis sodos,
4 šaukštai kakavos miltelių,
1/2 šaukštelio druskos,
1 ir 1/2 šaukštelio cinamono,
2 stiklinės miltų,
2 stiklinės smulkintų cukinijų,
4 šaukštai lydyto sviesto.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Keksiukų formelę papurkškite kepimui skirtu mišiniu.

2. 3/4 cukraus, aliejų ir obuolių tyrę išmaišykite dideliame dubenyje mediniu šaukštu. Įmuškite kiaušinius, įpilkite kefyrą, suberkite sodą, kakavą, druską ir 1 šaukštelį cinamono. Supilkite ir įmaišykite miltus. Įmaišykite tarkuotas cukinijas.

3. Sudėkite tešlą į keksiukų formą, kepkite 10 – 12 min. Paskui palikite 5 min. pravėsti, tada išimkite iš formelės.

4. Prieš patiekiant mažame dubenyje sumaišykite likusį cukrų ir cinamoną. Pamirkykite keksiukus lydytame svieste ir pavoliokite cukruje su cinamonu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)