Vienas naujesnių kūrinių mano virtuvėje, bet atsiradęs tuomet, kai už lango bolavo sniegas, todėl po pirmo kąsnio atėjo jausmas, kad… Kalėdos :)
© Kūmutės virtuvė

Iš tiesų, sausoji kekso dalis labai primena šventinių meduolių skonį, o kad nebūtų taip sprangu, kaip keistai beskambėtų – burokėlių įdaras. Mano keksus puošia kokosų išspaudų kepurės, tačiau puikiai suprantu, kad jų ne kiekvienas gali gauti, todėl recepte paminėsiu kuo jas pakeisti.

Kol ragaujantiems nepasakysite, kad kekse yra burokėlių, garantuoju, kad niekas to nesupras. O vaikams gal netgi geriau nesakyti apie daržoves pyrage, būna tikrai keistų reakcijų :)

Tešlai reikės:

3 kiaušinių
1,5 st. miltų
100 ml tyro bekvapio aliejaus (galima keisti sviestu)
1 st. rudojo cukraus
1 v. š. cinamono
2 v. š. kakavos
1 a.š. sodos
50 ml vyno acto
2 nedidelių virtų burokėlių (apie 150-200g)

Kiaušinius išplaku su cukrumi iki baltų putų, įmaišau aliejų. Vis maišant, sudedu persijotus miltus. Arbatiniame puodelyje sumaišau cinamoną ir kakavą, įpilu truputį karšto vandens ir maišau, kol gaunu vienalytę košelę. Ją sudedu į tešlą ir įmaišau. Burokėlius sutarkuoju pačia smulkiausia tarka ir taip pat įmaišau į tešlą. Imu sriubinį šaukštą, suberiu į jį sodą ir, šaukštą laikant virš tešlos, lėtai pilu actą, nugesintą sodą sudedu į tešlą ir paskutinį kartą kruopščiai permaišau masę.

Tešlą pilu į silikoninę kekso formą, kepu apie 45min. 180C kepimo režimu iš abiejų pusių.

Keksą šventiškesniam variantui galite papuošti kokosine „kepure“. Tam išplakite 2 kiaušinio baltymus ir sumaišykite su 2 valgomais šaukštais kokosų drožlių. Saldinti tikrai nereikia, saldumo užteks kekse. Baltymus ant kekso sudėkite po 30 min. kepimo.

Keksą valgykite jau atvėsusį, geriausia netgi palaikytą šaldytuve, nes karšta burokėlių masė gali sugadinti visą malonumą.

Užsigerkite pienu, arbata ar kava. Tinka su ledų rutuliuku ar šokoladiniu padažu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Gyvenimo drama: vos 32-ejų, o prieš akis – tik skurdas ir badas (252)

32-ejų Irina viena tris dukras augina vos iš 160 eurų siekiančių mėnesinių pajamų. Maža to,...

Gydytojas perspėja: insultą ar infarktą daug anksčiau gali išduoti ir knarkimo garsumas (15)

Ne, tai ne sunkvežimio garsai už lango. Didelė tikimybė, kad vidury nakties jus prabudino...

Pirmą kartą pas darbdavius atėję jaunuoliai nesikuklina: vardija neadekvačias sumas (723)

Pirmojo darbo ieškančių jaunuolių lūkesčiai dažnai būna nepamatuoti, o algos jie tikisi...

Skandalų poveikis partijų reitingams – netikėtas (58)

Nors socialdemokratus ir liberalus krečia skandalai, dėl kurių buvo galima tikėtis didelių...

Tragiškos avarijos liudininkas: baisiu greičiu pralėkė „Bentley“, iš paskos - „Subaru“ žuvo žmogus ir šuo (106)

Spalio 21-osios naktį, apie 1.55 val., Raseinių rajone, kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 172 km,...

Savaitgalio pietūs: vištiena, troškinta su pomidorais

Tai labai rudeniškas vištienos patiekalas. Sunaudojame paskutinius dar užsilikusius sultingus...

Apklausa: „valstiečių“ reitingas – žemiausias po rinkimų, vis ryškėja kitos žvaigždės (252)

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ( LVŽS ) reitingų lentelėje užima...

Naktis Vilniuje: 135 km/val. greičiu lėkęs vairuotojas ir dešimtys kitų skraidančių erelių (153)

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniaus kelių patruliai surengė įprastinį reidą....

Sužinokite, kurios rūšies svogūnai naudingiausi sveikatai (19)

Patiekalų, kuriuos gaminant naudojami svogūnai, receptuose retai kada nurodoma kokios rūšies...

Po trejus metus trukusio planavimo, E. Skrolytė su mylimuoju pristato „naujus savo namus“ (25)

Praeivių žvilgsnius Vilniaus centre jau kelias savaites traukia didžiulius langus papuošęs žodis...