10 porcijų reikės:

- 1 kg pomidorų,
- 1 mažos cukinijos,
- 4 agurkų,
- raudonojo svogūno,
- 350 gramų marinuotų žalių aitriųjų pipirų,
- geltonos ir raudonosios paprikos,
- 200 gramų fetos sūrio,
- juodų alyvuogių,
- 3 saujos salotų,
- saujelės bazilikų.

Užpilui: 3 šaukštai raudonojo vyno acto, 2 ančiuviai, 1 česnako skiltelė, 50 gramų alyvuogių, saujelė raudonėlio, žiupsnelis juodųjų maltų pipirų, trečdalis stiklinės alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti:

Šakute išplakite actą, ančiuvius (prieš tai juos sutrynę), susmulkintus česnaką, alyvuoges, pipirus. Plakdami supilkite aliejų. Dubenyje sumaišykite supjaustytas daržoves, sutrupintą fetą, apliekite užpilu ir išmaišykite. Į salotų dubenį suklokite salotų lapus, ant viršaus sudėkite salotas.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)