10 porcijų reikės:
- 1 kg pomidorų,
- 1 mažos cukinijos,
- 4 agurkų,
- raudonojo svogūno,
- 350 gramų marinuotų žalių aitriųjų pipirų,
- geltonos ir raudonosios paprikos,
- 200 gramų fetos sūrio,
- juodų alyvuogių,
- 3 saujos salotų,
- saujelės bazilikų.
Užpilui: 3 šaukštai raudonojo vyno acto, 2 ančiuviai, 1 česnako skiltelė, 50 gramų alyvuogių, saujelė raudonėlio, žiupsnelis juodųjų maltų pipirų, trečdalis stiklinės alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti:
Šakute išplakite actą, ančiuvius (prieš tai juos sutrynę), susmulkintus česnaką, alyvuoges, pipirus. Plakdami supilkite aliejų. Dubenyje sumaišykite supjaustytas daržoves, sutrupintą fetą, apliekite užpilu ir išmaišykite. Į salotų dubenį suklokite salotų lapus, ant viršaus sudėkite salotas.
Skanaus!