Paruošimui: 70 min.

Kepimui: 35 min.

Energetinė vertė: 750 kcal/1 porc.

4 porcijoms reikės:

300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
600 g žiedinių kopūstų,
250 g brokolių,
250 g morkų,
250 g virto kumpio,
1 arbat. š. svieto,
300 g grietinės,
3 kiaušiniai,
žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų,
tarkuotas muskato riešutas,
miltai pabarstymui,
300 g pupelių tešlai paslėgti kepant.

Atšildyti sluoksniuotą tešlą. Brokolius ir žiedinius kopūstus nuplauti ir suskirstyti žiedynėliais.

Morkas nuvalyti ir supjaustyti pirmiausia išilgai juostelėmis, paskui – kubeliais.

Puode užvirinti pasūdytą vandenį. Palaipsniui blanširuoti jame daržoves po 4 min. Pomidorus po blanširavimo nulupti.

Suberti blanširuotas daržoves į kiaurasamtį ir aplieti šaltu vandeniu.

Kumpį supjaustyti mažais kubeliais.

Sluoksniuotą tešlą padalinti į dvi dalis, sudėti abu gabalus vieną ant kito ir iškočioti, prieš tai stalo paviršių pabarsčius miltais.

Sudedamą kepimo formą ištepti sviestu ir įdėti iškočiotą tešlos blyną. Iš sviestinio popieriaus (arba folijos) iškirpti didesnį nei kepimo formos dugnas skritulį, uždėti jį ant tešlos ir ant viršaus užberti pupeles.

Kepti tešlą ant vidurinės orkaitės lentynėlės maždaug 10 min. 200° temperatūroje. Iškepus nuimti popierių su pupelėmis.

Sumaišyti daržoves su kumpiu ir suberti ant apkeptos tešlos tolygiai paskirstant. Ant viršaus išdėlioti pomidorus be odelės.

Dubenyje gerai išplakti kiaušinius ir grietinę, pagardinti prieskoniais bei druska.

Gatavą plakinį tolygiai užpilti ant daržovių ir pašauti į orkaitę. Kepti maždaug 35 min. ant viduriniosios orkaitės lentynėlės. Iškepusį pyragą tuoj pat išimti iš kepimo formos ir patiekti į stalą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)