Vienas iš dažniausiai, net ir gydytojų rekomenduojamų patiekalų, stiprinančių atsparumą ligoms – namuose virtas vištienos sultinys.

NAMINIO SULTINIO RECEPTAS:

Puodui naminio sultinio reikės: 3 vnt. vištienos sparnelių arba šlaunelių, 2500 ml vandens, 200 g salierų, 200 g morkų, 4-5 skiltelių česnako, 1 vnt. poro, 2 vnt. lauro lapų, saujelės šviežių kapotų petražolių, krapų ar kitų mėgstamų žalumynų, žiupsnelio juodųjų maltų pipirų ir druskos.

Įkaitintoje gilioje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus apkepinkite vištieną ir daržoves, kol vištiena lengvai apskrus ir įgaus šviesiai rudą spalvą, o daržovės suminkštės. Keptuvės turinį supilkite į verdantį vandenį, įdėkite lauro lapelius, įberkite druskos bei pipirų ir ant silpnos ugnies kaitinkite 2,5-3 valandas, susidariusią putą nugriebkite.

Likus virti 20 minučių – suberkite kapotus žalumynus. Nuimkite nuo ugnies ir 30-40 minučių palaikykite sultinį, kad išsiskirtų produktų skoninės savybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)