Nieko įmantraus nepasiūlysiu, bet visgi, šioks toks paįvairinimas pietų stalui – „apsipūkavę kotletai“! Šis patiekalas retas svečias mano lėkštėje, bet jau taip pripūkuoju lėkštę, kad laisvos vietos skrandyje desertui nebelieka! Kam dar jie primena darželį ir mokyklą?
Reikės:
700g faršo;
1 kiaušinio;
2 šaukštų grietinės;
prieskoniai (persiladas, maltos mėsos, kotletų prieskoniai);
~7 riekės batono*
* iš anksto susidžioviname kubeliais smulkiai pjaustytą batoną, o jei nėra laiko, tiesiog sudedame kubelius į orkaitę ir pakaitiname, kol šie sutvirtės, įgaus traškumo.
Eiga:
Į faršą įmušame kiaušinį, sudedame grietinę, suberiame prieskonius, išmaišome ir išminkome. Formuojame rutuliukus, apdedame ir apspaudžiame džiovintais batono kubeliais, kad šie tvirtai laikytųsi.
Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Nepamirškite, kad kepimo laikas priklauso nuo Jūsų „pūkučių„dydžio.
Skanaus!