Juos galima pavadinti „neatsivalgomaisiais“. Kuo jie skiriasi nuo tų, kuriuos kepėte anksčiau? Nes tirpsta burnoje, yra lengvi ir nesprangūs. Tai garsaus rusų kulinaro Pachliobkino receptas.

500 g varškės
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
cukraus (kiek norite saldumo)
vanilinio cukraus
1 arbat. šaukšt. sodos
1 valg. šaukšt. rūgpienio arba truputis citrinos sulčių
miltų

Varškę ištrinkite su kiaušiniais, cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Įdėkite šaukštelį sodos, užgesintos rūgpienyje arba citrinos sultyse. Galite naudoti kepimo miltelius, jei norite, tačiau Pachliobkino recepte yra naudojama soda. Jeigu jus neramina, kad varškėčiuose jausis sodos skonis, galime patikinti, kad tikrai nesijaus, jeigu ją užgesinsite rūgščiu produktu.

Viską gerai išmaišykite ir dėkite miltų tiek, kad tešla išeitų kočiojama, bet ne per kieta. Miltų kiekį sunku nurodyti, nes labai nevienoda būna varškė.

Kočiojama - tai reiškia, kad lengvai pakočiojus būtų galima puodeliu iš jos išspausti formeles. Galite bandyti varškėčius lipdyti ir rankomis, tik neimkite tešlos per daug. Blynukai turi būti nedideli ir nestori - maždaug 7-10 mm storio. Kepdami jie gražiai pasipūs. Jeigu miltų įdėsite daugiau, bus kietesni.

Kepkite ne aliejuje, bet lydytame svieste ghi arba kokosų svieste, tuomet varškėčiai įgis malonų prieskonį.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)