Varškėčius kepti tikriausiai moka daugelis. Tačiau ar juos mėgsta namiškiai? Štai receptas, kuris pakeis jūsų įsivaizdavimą apie tai, kokie turi būti varškėčiai.
© Shutterstock nuotr.

Juos galima pavadinti „neatsivalgomaisiais“. Kuo jie skiriasi nuo tų, kuriuos kepėte anksčiau? Nes tirpsta burnoje, yra lengvi ir nesprangūs. Tai garsaus rusų kulinaro Pachliobkino receptas.

500 g varškės
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
cukraus (kiek norite saldumo)
vanilinio cukraus
1 arbat. šaukšt. sodos
1 valg. šaukšt. rūgpienio arba truputis citrinos sulčių
miltų

Varškę ištrinkite su kiaušiniais, cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Įdėkite šaukštelį sodos, užgesintos rūgpienyje arba citrinos sultyse. Galite naudoti kepimo miltelius, jei norite, tačiau Pachliobkino recepte yra naudojama soda. Jeigu jus neramina, kad varškėčiuose jausis sodos skonis, galime patikinti, kad tikrai nesijaus, jeigu ją užgesinsite rūgščiu produktu.

Viską gerai išmaišykite ir dėkite miltų tiek, kad tešla išeitų kočiojama, bet ne per kieta. Miltų kiekį sunku nurodyti, nes labai nevienoda būna varškė.

Kočiojama - tai reiškia, kad lengvai pakočiojus būtų galima puodeliu iš jos išspausti formeles. Galite bandyti varškėčius lipdyti ir rankomis, tik neimkite tešlos per daug. Blynukai turi būti nedideli ir nestori - maždaug 7-10 mm storio. Kepdami jie gražiai pasipūs. Jeigu miltų įdėsite daugiau, bus kietesni.

Kepkite ne aliejuje, bet lydytame svieste ghi arba kokosų svieste, tuomet varškėčiai įgis malonų prieskonį.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Iškėlė versiją, kodėl dingo baikeris: viskas prasidėjo dar vasarą (275)

Mįslingai dingusio baikerio Aivaro Kilkaus draugai ir artimieji surėmė pečius su policijos...

Sprendžiamas 17-os „Rimi“ ir „Iki“ parduotuvių likimas (65)

Konkurencijos tarybai leidus susijungti prekybos tinklams „Rimi“ ir „Iki“ , bendrovės...

Su vyru bengališką kebabinę įkūrusi lietuvė: pradžia buvo lyg ėjimas užminuotu lauku (126)

Lietuvė Jolita Aktar ir jos vyras, bengalas Faridas Aktaras šiandien yra ne tik laiminga šeima, bet...

Liberalų agonija: laikinuoju pirmininku patvirtino E. Gentvilą, bet ir dėl to skraidė žiežirbos (291)

Penktadienį susirinkusi Liberalų sąjūdžio valdyba priėmė pirmininko Remigijaus Šimašiaus...

Tritaškių badą Maskvoje kentęs „Žalgiris“ neprilygo atletiškajam „Chimki“ klubui (238)

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai neišlaikė pirmojo rungtynių egzamino svečiuose. Antrose...

Šiaulių arenos gimtadienyje – ir A. Šedžius: atvyko ne su žmona (80)

Penktadienio vakarą Šiauliuose skambėjo dainos ir sveikinimai. Dešimtmečio jubiliejų...

Su I. Norkute skirtingais keliais pasukęs A. Žvinys renginyje pasirodė su žavia bičiule (4)

Dar kovą pranešę apie savo skyrybas aktoriai Inga Norkutė ir Aurimas Žvynys pasuko...

Išsiaiškinta, kokie triukai lovoje išties pasiteisina (12)

Psichologine mūsų sveikata ir puikia savijauta besirūpinantys specialistai nepaliauja žarstę...

Užburiančios nuotraukos: susipažinkite su kemperiu keliaujančia ožka (1)

Frankie Rae – kiečiausia keliaujanti ožka , kokią tik jums yra tekę matyti. Tai ne pokštas:...

Netikėčiausi lietuvių norai: nuo prašymų sekti žmoną iki Biblijos programėlės (3)

Telekomunikacijų paslaugas teikiančių bendrovių salonuose dirbantys ekspertai kasdien padeda...