aA
Varškėčius kepti tikriausiai moka daugelis. Tačiau ar juos mėgsta namiškiai? Štai receptas, kuris pakeis jūsų įsivaizdavimą apie tai, kokie turi būti varškėčiai.
© Shutterstock nuotr.

Juos galima pavadinti „neatsivalgomaisiais“. Kuo jie skiriasi nuo tų, kuriuos kepėte anksčiau? Nes tirpsta burnoje, yra lengvi ir nesprangūs. Tai garsaus rusų kulinaro Pachliobkino receptas.

500 g varškės
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
cukraus (kiek norite saldumo)
vanilinio cukraus
1 arbat. šaukšt. sodos
1 valg. šaukšt. rūgpienio arba truputis citrinos sulčių
miltų

Varškę ištrinkite su kiaušiniais, cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Įdėkite šaukštelį sodos, užgesintos rūgpienyje arba citrinos sultyse. Galite naudoti kepimo miltelius, jei norite, tačiau Pachliobkino recepte yra naudojama soda. Jeigu jus neramina, kad varškėčiuose jausis sodos skonis, galime patikinti, kad tikrai nesijaus, jeigu ją užgesinsite rūgščiu produktu.

Viską gerai išmaišykite ir dėkite miltų tiek, kad tešla išeitų kočiojama, bet ne per kieta. Miltų kiekį sunku nurodyti, nes labai nevienoda būna varškė.

Kočiojama - tai reiškia, kad lengvai pakočiojus būtų galima puodeliu iš jos išspausti formeles. Galite bandyti varškėčius lipdyti ir rankomis, tik neimkite tešlos per daug. Blynukai turi būti nedideli ir nestori - maždaug 7-10 mm storio. Kepdami jie gražiai pasipūs. Jeigu miltų įdėsite daugiau, bus kietesni.

Kepkite ne aliejuje, bet lydytame svieste ghi arba kokosų svieste, tuomet varškėčiai įgis malonų prieskonį.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Amerikiečių ekspertai: Rusija Ukrainoje planuoja sukelti masinę isteriją Ukrainos admirolas: Putinas dabar ypač susinervinęs (30)

Kaip rodo naujai atlikta analizė, panašu, kad Rusija ir toliau kurstys nesantaiką Ukrainoje: jau...

Prekybos centrų plėtra nestoja: po paslapties skraiste planuojamos dešimtys naujų parduotuvių (286)

Milijoninės investicijos , dešimtys naujų prekybos vietų – tokie laukia 2019 metais prekybos...

Skvernelis gauna atsakymus iš žvalgybos institucijų: konservatoriams tos informacijos neteiks (37)

Premjeras Saulius Skvernelis teigia iš žvalgybos subjektų jau sulaukęs pirmųjų atsakymų į...

Noah Smith. Taip, bitkoinas buvo klasikinis burbulas. Ir jis sprogo (183)

Regis, kiekvieną finansinį burbulą lydi koks nors visiems žinomas anekdotas apie tai, kaip kažkas...

Skvernelis įvardijo, kas jį verčia mąstyti apie galimą kandidatavimą į prezidentus (264)

Premjeras Saulius Skvernelis kol kas tiesiai neįvardija, ar kandidatuos į prezidentus, tačiau...

Kaip perskaityti bendrą kraujo tyrimą: kokias ligas rodo nuokrypiai nuo normos (22)

Bene kiekvienam yra tekę atlikti bendrą kraujo tyrimą. Gavus rezultatus dažnam tai pasirodo tik...

Keleivių nepasitenkinimas: praleidusiems išvykstamąjį skrydį, grįžtamasis skrydis anuliuojamas (4)

Naujausio tyrimo metu paaiškėjo, kad keleiviams, kurie dėl kokių nors priežasčių praleido...

Žinoma fotografė pasidalijo pozavimo paslaptimis: ką daryti, kad nuotraukoje atrodytumėte puikiai (5)

„Kiekviena nuotrauka skleidžia žinutę“, – įsitikinusi profesionali fotografė Monika...

„Maximai“ skyrė 17 tūkst. eurų baudą už vartotojų klaidinimą (81)

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (toliau – Tarnyba) skyrė 17 000 eurų baudą...