Gal nustebsite, bet vytintos paprikos, konservuotos aliejuje su prieskoniais, skoniu smarkiai lenkia senjorus pomidorus. Galbūt todėl, kad tai visai naujai atrastas skonis, mėgaujamės juo tik antrus metus. Ir jis smarkiai įsiliejo į mūsų namus, pomidorams liko makaronai, paštetai, sriubos.
© Kūmutės virtuvė

O šios paprikos užėmė garbingiausią – svečių – zoną, t.y. vienakąsnius, sumuštinukus, karštas užkandėles. Nepatingėkite pasigaminti bent vieną stiklainį, paragaukite ir pasigaminkite dar ir dar :) O ir paprikų jau galima nusipirkti visus metus.

Pasiruošiu:

3 kg raudonos paprikos
400 ml tyro aliejaus
1 a.š. druskos
Saują džiovinto raudono baziliko
12 česnako skiltelių
0,5 a.š. rūkytos paprikos miltelių
100 ml obuolių acto

Paprikas perpjaunu per pusę, išimu sėklas, supjaustau 0,5cm juostelėmis, jas sudedu ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pabarstau druska. Džiovinu 8-10h iki 100C įkaitintoje orkaitėje pravertomis durelėmis. Arba naudoju specialią džiovyklę, joje procesas greičiau nevyksta, bet elektros išnaudojama mažiau. Vytinta paprika turi būti gerokai susitraukusi, bet neperdžiūvusi, elastinga.

Išplaunu ir iškaitinu stiklainius ir dangtelius. Supjaustau griežinėliais česnakus ir juos tolygiai paskirstau stiklainiuose. Tą patį padarau su džiovintu baziliku.

Puode užverdu 1 l vandens, jam užvirus, supilu actą. Suberiu dalį paprikų, pamaišau, lukteliu 30 sek. ir kiaurasamčiu išgriebiu paprikas. Dar karštas sudedu į stiklainius ir tą patį veiksmą pakartoju su likusiomis juostelėmis. Aliejų supilu į puodą, pašildau, tik jokių būdu neužverdu. Šiltu sklidinai užpilu paprikas, užsuku dangtelius ir stiklainius nešu į vėsią patalpą arba šaldytuvą.

Iš tokio kiekio ingredientų gaunu 4 250 ml stiklainiukus konservų.

Jei norisi dar kitokio skonio, į kiekvieną stiklainį beriu po žiupsnelį rūkytos paprikos miltelių.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Orai: artėja nauja šilumos banga (6)

Ketvirtadienį Lietuvos orus lems stiprėjantis aukšto atmosferos slėgio sūkurys. Kaip naktį, taip...

Gydytoja papasakojo, kaip geriausia gydyti pūslelinę: tepalai ir pleistrai – praeityje (96)

Tikriausiai ir jūs esate vienas iš tų, kuris asmeniškai jau susipažino su pūsleline ( herpės...

Taline puikiais įvarčiais pažymėtame Supertaurės finale triumfavo „Atletico“ (28)

Istorinis futbolo vakaras Estijoje neprisvilo: trečiadienį vakare Taline UEFA Supertaurės finale...

Šiaudiniškius siaubiančio vyro bijo visas kaimas: jis lyg tiksinti bomba (226)

Dar prieš kelis metus Šiaudiniškiuose gyvenantis Julius Švedas buvo pavyzdingas šeimos žmogus,...

Pakvietė į vakarienę restorane – išėjo su pirkiniu už 2 tūkst. eurų (234)

Kaip manote, kiek gali kainuoti pagalvė? O dvi pagalvės ir antklodė? Žurnalistų pagalbos...

Neringos Venckienės tėvas ėmėsi veiksmų: šį kartą dėl anūkės (499)

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) kalėjime kalinčios Neringos Venckienės tėvas kreipėsi į...

Sostinėje pareigūnai per Žolinių reidą ne tik baudė, bet ir teikė pirmąją pagalbą (8)

Trečiadienį, Žolinių dieną, pareigūnai Vilniuje vos spėjo suktis – baudė neblaivius,...

Į restoraną Vilniaus senamiestyje užsukusią moterį išgąsdino ne tik kvapas, bet ir vaizdas (28)

Restorane „Forto dvaras“, esančiame pačioje Vilniaus širdyje – Pilies gatvėje, su šeima...

Įsigijo naują telefono kortelę ir prasidėjo keisti skambučiai (75)

Įsivaizduokite, kad nusiperkate naują telefono SIM kortelę, dar net nespėjate naujuoju numeriu...

Per Žolinę gimęs Natalijos Bunkės sūnus atšventė 7-ąjį gimtadienį: šventėje dalyvavo ir Danielius Bunkus (145)

Šiandien dainininkės Natalijos Bunkės ir verslininko Danieliaus Bunkaus sūnus Kristupas atšventė...