aA
Gal nustebsite, bet vytintos paprikos, konservuotos aliejuje su prieskoniais, skoniu smarkiai lenkia senjorus pomidorus. Galbūt todėl, kad tai visai naujai atrastas skonis, mėgaujamės juo tik antrus metus. Ir jis smarkiai įsiliejo į mūsų namus, pomidorams liko makaronai, paštetai, sriubos.
© Kūmutės virtuvė

O šios paprikos užėmė garbingiausią – svečių – zoną, t.y. vienakąsnius, sumuštinukus, karštas užkandėles. Nepatingėkite pasigaminti bent vieną stiklainį, paragaukite ir pasigaminkite dar ir dar :) O ir paprikų jau galima nusipirkti visus metus.

Pasiruošiu:

3 kg raudonos paprikos
400 ml tyro aliejaus
1 a.š. druskos
Saują džiovinto raudono baziliko
12 česnako skiltelių
0,5 a.š. rūkytos paprikos miltelių
100 ml obuolių acto

Paprikas perpjaunu per pusę, išimu sėklas, supjaustau 0,5cm juostelėmis, jas sudedu ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pabarstau druska. Džiovinu 8-10h iki 100C įkaitintoje orkaitėje pravertomis durelėmis. Arba naudoju specialią džiovyklę, joje procesas greičiau nevyksta, bet elektros išnaudojama mažiau. Vytinta paprika turi būti gerokai susitraukusi, bet neperdžiūvusi, elastinga.

Išplaunu ir iškaitinu stiklainius ir dangtelius. Supjaustau griežinėliais česnakus ir juos tolygiai paskirstau stiklainiuose. Tą patį padarau su džiovintu baziliku.

Puode užverdu 1 l vandens, jam užvirus, supilu actą. Suberiu dalį paprikų, pamaišau, lukteliu 30 sek. ir kiaurasamčiu išgriebiu paprikas. Dar karštas sudedu į stiklainius ir tą patį veiksmą pakartoju su likusiomis juostelėmis. Aliejų supilu į puodą, pašildau, tik jokių būdu neužverdu. Šiltu sklidinai užpilu paprikas, užsuku dangtelius ir stiklainius nešu į vėsią patalpą arba šaldytuvą.

Iš tokio kiekio ingredientų gaunu 4 250 ml stiklainiukus konservų.

Jei norisi dar kitokio skonio, į kiekvieną stiklainį beriu po žiupsnelį rūkytos paprikos miltelių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Užkalnis: picas lietuviai valgė jau nuo XIII amžiaus, o žemaičiai – dar seniau (43)

Nelabai kas Lietuvoje dedasi su itališku maistu. Nelabai kas. Kaune, pavyzdžiui, valgyti italų...

Universiteto profesorė pasisiūlė pavaduoti streikuojančius mokytojus – reakcija nustebino (129)

Prasidėjus ketvirtajai pedagogų streiko savaitei tėvai ėmė širsti ne tik ant šalies valdžios,...

Kaip vienas atsitiktinumas ir lemtingos 13 min. išgelbėjo Hitlerį ir pasmerkė visą pasaulį (254)

Daugelis lapkričio 9-ąją laiko lemtinga diena Vokietijai . Tačiau XX a. istorijos kryptį išties...

Darbą nuolatinio pavojaus sąlygomis valstybė vertina 500-700 eurų: net batus per didelius verčia nešioti (544)

48 dydžio batai vietoje reikalingų 46, sena suplyšusi uniforma, kurią reikia pačiam susisiūti,...

Gyvai / LKL rungtynės: „Nevėžis“ – „Žalgiris“ tiesioginė vaizdo transliacija

Pralaimėjimą Eurolygos rungtynėse Miunchene patyręs Kauno „Žalgiris“ (12-1) sekmadienio...

Gyvi po žeme: bunkerio anatomija (157)

Bunkeriuose užklupti susisprogdino, nusišovė ar buvo nužudyti tūkstančiai partizanų. Ir visgi...

Čempionų siaubas: pirmą minutę mušęs Slivka patiesė „Celtic“

Vykintas Slivka įspūdingu stiliumi atidarė savo įvarčių sąskaitą šio sezono Škotijos...

„Betsafe“-LKL čempionato rungtynės: „Juventus“ - „Lietkabelis“ (1)

„Betsafe“-LKL čempionato rungtynės: „Juventus“ - „Lietkabelis“. Tiesiogiai iš Utenos.

Iranietė Angelinos Jolie „antrininkė“ Sahar Tabar, siekdama būti panaši į Holivudo žvaigždę, pasiryžo dar vienai nosies operacijai jau pasidarė 50 operacijų (12)

20-metė socialinių tinklų žvaigždė išgarsėjo pareiškusi išgyvenusi 50 plastinių operacijų...

Pirmieji širdies sutrikimų simptomai: kardiologė patarė, kaip galima išvengti ankstyvos mirties (183)

Higienos instituto duomenimis, Lietuvoje daugiausiai serga širdies ir kraujagyslių ligomis . Per...