aA
Jei esate vieni iš tų, kur šiemet jau spėjote prisidėti nuotraukų su pilnais krepšiais, bagažinėm, stalais grybų, turbūt turite atskirą grybų patiekalų sąsiuvinį, nes su tokiu kiekiu gėrybių aš nežinau, ką reikėtų daryti.
Skanesnio grybų pyrago nevalgėte: traškiame pagrinde - kvapnūs baravykai
© Bubblekitchen

Mums vieną savaitgali, deja, rasti miške tokių vietų, vertų nuotraukai nepavyko, bet ne to ten ir ėjome, vienam patiekalui grybų radome: keturis baravykus ir saują kazlėkų. Ir jie turėjo sukristi į dar neruoštą patiekalą, nes visur kitur grybus naudojam kaip priedą, pagardą ar padažą. Mane visada vilioja įvairių ne saldžiųjų pyragų kepimas, todėl ir dabar prieš jūsų akis grybų pyragas arba kad būtų kiečiau grybų tarta.

Pyrago pagrindui paruošti reikės:

1 su trupučiu puodelio miltų
1/2 puodelio sviesto
1/2 a.š. druskos
5 š. šalto vandens

Į miltus ir druską įtarkavau sviestą ir rankomis suminkiau, kol gavosi trupinukai, tada įpyliau kelis šaukštus vandens ir minkiau tešlą, kol ji sulipo į vientisą. Tuomet suviniojus į maistinę plėvelę, laikiau šaldytuve apie 30 minučių.

Pyrago įdarui paruošti reikės:

poros saujų virtų grybų
2 didelių baravykų
sviesto
3 š. grietinės
3 š. natūralaus jogurto
druskos, pipirų
petražolių, krapų (šviežių ar džiovintų, ar net kitų mėgstamų žolelių)
2 kiaušinių
1/2 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
1 svogūno

Mažesnius grybus išviriau sūriame vandenyje. Didžiuosius baravykus, supjausčius jų galvas griežinėliais, pakepiau aliejuje, apibarsčiau gausiai druska, pipirais ir atidėjau į šoną.

Atskirai pakepinau vieną svogūną, pjaustytą griežinėliais, tuomet sudėjau kelioms minutėms jau išvirtus grybus ir palaikiau ant mažos ugnies.

Kiaušinius, jogurtą, grietinę (vietoj jogurto ir grietinės galite naudoti riebią grietinėlę) gerai suplakiau, įmaišiau tarkuotą sūrį, šaukštą petražolių ir krapų, įbėriau druskos bei juodųjų grūstų pipirų.

Kada atvėso grybai su svogūnais, suverčiau į kiaušinių ir grietinės masę, gerai išmaišiau.

Pyrago paruošimas kepti. Iš tešlos iškočiojau apvalų blyną ir įdėjau į 23 cm skersmens kepimo indą su neaukštais kraštais. Per daug išsikišusius kraštus nupjoviau. Ant tešlos suverčiau grybų masę ir ant viršaus išdėliojau keptus baravykus, užbarsčiau likusius kelis žiupsnius kietojo sūrio. (Prieš suverčiant grybų masę galima pakepti apie 10 minučių vien tik pyrago pagrindą.)

Kepiau orkaitėje, įkaitintoje 190 laipsnių apie 40 minučių. (jei kepsite 10 minučių vien tešlą, tai paskui suvertę grybų masę kepkite dar apie 30 minučių).

Skanaus!

Bubblekitchen
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Vis dar naudojatės šiukšlių vamzdžiais? Jūsų tyko bent kelios labai nemalonios ligos (73)

Šiukšlių šachtų naikinimą vilniečiai vertina skirtingai – vieni tai sutinka džiaugsmingai, o...

Architekto suregzta apgaulės schema klientus paliko be pinigų, o jį patį nuvedė už grotų (9)

Kauno architektų bendruomenę sudrebino precedento neturintis skandalas. Vienas jos narių, kaunietis...

Prezidento Nausėdos tėvas atsidūrė ligoninėje (97)

Prezidento Gitano Nausėdos tėvas Antanas Nausėda penktadienį atsidūrė Kauno klinikose. Tai DELFI...

Domantas Sabonis pakvietė į ekskursiją po „Pacers“ valdas, pristatė merginą ir surengė vėliavų testą (10)

Amerikiečių vlogeriui Austinui Millsui pavyko parodyti visiškai kitą su žiniasklaidą įprastai...

Nejaukiai pasijutęs Aistis Mickevičius stojo ginti Indrės Stonkuvienės: kai kurie žmonės – truputį gyvuliai (81)

Pokštą apie skyrybas įprastai galima atlaikyti su mandagia šypsena. O kas, jei juokeliai apie...

Balsavimas: išrinkite, kuris Lietuvos miestas prisistatė gražiausiai (8)

Tarptautinė turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda Adventur jau aštuntus metus iš eilės...

Lietuvos oro uostams vadovaujanti Laura Joffė: apie įtampą ir tai, ko joks vadovas neturi teisės daryti (5)

Lietuvos oro uostų vykdomoji direktorė Laura Joffė atvira: „Nemokėjau, nemoku ir nenoriu...

Padidintas darželių mokestis smogė ir Kaune gyvenančioms vienišoms mamoms

Kauno valdžiai drastiškai padidinus vaikų darželių įkainius mieste gyvenamosios vietos...

Kokius drabužius rinktis turinčioms didelę krūtinę: viena klaida ir atrodysite apkūni

Kiekvienos moteriškos figūros ypatumai turi savų pliusų ir minusų. Vienos moterys pavydi kitoms...

Ekstremali žiema Lietuvoje: sinoptikė turi atsargią prognozę, kiek dar tai tęsis (54)

Laidoje „DELFI diena“ sinoptikė Izolda Marcinonienė pasidalijo atimiausių dienų orų prognoze...