Šiltos salotos su silke, burokėliais ir šviežiom bulvėm

4 porcijoms reikės:

400 g mažų šviežių bulvyčių
druskos/pipirų
300 g marinuotos silkės pagal skonį
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
2 valg.š. smulkiai pjaustytų krapų
2 arb.š. Dijon garstyčių
salotų lapų
200 g marinuotų mažų burokėlių
3 kietai virtų kiaušinių.

1. Pirmiausiai išvirkite bulves, nukoškite ir palikite, kad nugaruotų vanduo.

2. Kol bulvės verda, pasiruoškite salotų užpilą - tiesiog sumaišykite 4 valg.š. silkės marinato su alyvuogių aliejumi, krapais ir garstyčiomis. Vieną valg.š. užpilo atidėkite į šalį.

3. Dar ant šiltų bulvių užpilkite paruoštą padažą ir viską gerai išmaišykite. Atsargiai įmaišykite smulkiai pjaustytą silkę.

4. Salotų lapus išdėliokite lėkštėje, ant viršaus dėkit paruoštas bulves, per pusę perpjautus burokėlius, į ketvirčius supjaustytus kiaušinius. Apšlakstykite likusiu užpilu ir skanaukite ;)

Sandra B.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt