Reikės:

2 riebių silkių
2 svogūnų
2 morkų
1,5 valg. Š. augalinio aliejaus
100 ml 3 proc. stiprumo acto
100 ml vandens
1 arb.š. cukraus
1 lauro lapas
2 gvazdikėliai
Cinamono ant peilio galo
Juodųjų pipirų

Paruošimo laikas: 35 min. + 3 dienos / 8 – 10 porcijų

Nuskuskite morkas, nulupkite svogūnus, nuplaukite ir plonai supjaustykite. Daržoves sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu, įdėkite lauro lapą. Suberkite pipirus, gvazdikėlius, cukrų. Virkite 15 min. Tuomet supilkite actą. Virkite dar 3 min. Atvėsinkite, tuomet svogūnus ir morkas išgriebkite iš marinato ir perdėkite į atskirą indą.

Silkę išdarinėkite ir padalykite į filė. Filė suguldykite ant pjaustymo lentelės viršutine puse į apačią, lengvai pamuškite ir ištepkite augaliniu aliejumi. Ant filė sukraukite morkas ir svogūnus. Susukite filė į suktinuką ir perverkite mediniu dantų krapštuku.

Suktinukus suguldykite į indą su dangčiu, užpilkite atvėsusiu marinatu ir sandariai uždarykite. Padėkite į šaldytuvą 2 – 3 dienoms.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)