aA
Puikus ir sotus užkandis.
© Shutterstock nuotr.

Produktai:

400 g silpnai sūdytos silkės (be prieskonių),
300 g šviežių pievagrybių,
100 g morkų,
100 g salierų stiebų,
300 g svogūnų,
1/4 šaukštelio šviežiai maltų baltųjų pipirų,
1 šaukšteliai į miltelius sumaltų grybų (galima pakeisti 1/4 šaukštelio grybų sultinio),
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas majonezo,
2 šaukštai vandens.

Morkas sutarkuokite burokine tarka, kitus produktus supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į atskiras lėkštes.

Morkas, svogūnus ir salierus sumaišykite.

Į didelę įkaitintą keptuvę supilkite aliejaus, kepkite pievagrybius, kol nebeliks sulčių. Tada sudėkite daržoves ir pamaišydami kepkite ant gana kaitrios viryklės 10 – 15 min. Žiūrėkite, kad daržovės nesudegtų, tačiau atsiminkite, kad jos turi kepti, ne troškintis. Grybų miltelius užpilkite 2 šaukštais verdančio vandens ir palikite 15 min. pabrinkti.

Pabrinkusius grybus ir majonezą sudėkite į keptas daržoves. Viską išmaišykite, įberkite druskos. Jei dėsite grybų sultinio, druskos nereikia.

Tegu masė visiškai atvėsta. Atvėsusią daržovių masę sluoksniuojant su silke sudėkite į didelę lėkštę. Galite papuošti smulkintais virtais tryniais ir žaliais salierų stiebais. Patiekalą apvyniokite maistine plėvele ir 3 val. įdėkite į šaldytuvą (šaldytuve galima laikyti ir ilgiau).

Daržoves galite iškepti iš anksto, jas galima dvi paras laikyti šaldytuve. Beliks prieš ateinant svečiams susluoksniuoti su silke.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Gaisro Alytuje padariniai: dėl pavojaus koreguojamas mokymo procesas, draudžiama prekyba lauke maistu (17)

Dėl užterštumo, kurį sukėlė gaisras padangų perdirbimo gamykloje, daugumoje Alytaus...

Orai: šiluma mūsų dar nepaliks (39)

Praėjusią savaitę dažnai džiaugėmės neįprastai šiltais, gražiais orais. Daugelyje vietovių...

Turistus viliojantis miestas pasitinka griežtomis taisyklėmis ir „sausuoju“ įstatymu (34)

Prakalbus apie Jungtinius Arabų Emyratus dažniausiai iš karto pagalvojama apie Dubajų. Tačiau...

Psichozė, neįgalumas ar net mirtis: populiarėjančių naujų narkotikų poveikis gąsdina patyrusius Lietuvos medikus (95)

Kai kalbame apie naująsias psichoaktyviasias medžiagas, galime pasakyti, kad tai yra terra...

Alumi vos neaplietas Grigonis gėdino sirgalius, Landale'ui buvo visai smagu (11)

Trečio kėlinio pradžioje rungtynes su Vilniaus „Rytu“ trumpam sustabdžiusios sirgalių...

Aktorius Andrius Žiurauskas apie skyrybas ir jausmus 17 metų jaunesnei moteriai: buvau neištikimas ir nesugebėjau būti santuokoje (2)

Aktorius, režisierius ir televizijos laidų vedėjas Andrius Žiurauskas lietuviams buvo žinomas...

Nijolė Pareigytė – atvirai: apie nelaimingą skaudžiai pasibaigusią meilę Bžeskui ir pasikeitusį gyvenimą užsikodavus nuo alkoholio (42)

„Vyras mane suėstų , jeigu kalbėčiau apie kitus, kokie jie buvo ar yra“, – jau laidos „...

Mitybos specialistas Sujeta: 4 produktai, kuriuos verta turėti namie, jei norite nesirgti (6)

Dažnai atėjus rudeniui girdime klausimą, ką daryti, kaip apsisaugoti nuo ligų. Iš tiesų, šis...